73 yaşında okuma yazma öğrendi

73 yaşında okuma yazma öğrendi

Emine Erdoğan öncülük etti, 73 yaşında okuma yazma öğrendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülük ettiği 'Ana-kız okuldayız' kampanyasına katılan Narhanım Güzel, 73 yaşında okuma yazma öğrenerek bir kez daha okumanın yaşının olmadığını gösterdi.

Türkiye'de devlet ve birçok sivil toplum kuruluşu okuma yazma bilmeyen vatandaşın kalmaması için çeşitli kampanyalar düzenleyerek ve kurslar açarak cehaleti yenmek için savaş açmış durumda. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülük ettiği 'Ana kız okuldayız' kampanyası bunlardan sadece bir tanesi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülük ettiği 'Ana kız okuldayız' kampanyasına Kocaeli'nde her yaştan büyük bir ilgi var. Kocaeli'ndeki birçok okulda açılan kurslarda 120 saatlik eğitimi tamamlayan kursiyerler, okulların yarıyıl tatiline çıkmasıyla belgelerine kavuştu. Yunus Emre İlköğretim Okulu bünyesinde açılan kurslarda belge almaya hak kazanan 22 kişiden biri olan 73 yaşındaki Narhanım Güzel, ise yarım asrı devirip okuma yazma öğrenmesi ile adeta 'okumanın yaşı yok' dedirtiyor. 4 çocuk ve 8 torun sahibi olan Güzel, okuma yazma bilmemesinden dolayı 73 yaşına kadar büyük sıkıntılar çekmiş. Güzel okuma yazma bilmediği için şehir içinde otobüslere binmek için dahi çevresindeki vatandaşlardan yardım almış. Okuma-yazma bilmediğinden dolayı ömrünün büyük bir kısmında kendide eksiklik hisseden 73 yaşındaki Narhanım Güzel, "Okuma yazma bilmediğimden dolayı büyük bir eksiklik vardı. Başkalarından yardım alıyordum. Başkalarından yardım almak zoruma gidiyordu. Buna son vermek için Emine Erdoğan'ın öncülük ettiği 'Ana kız okuldayız' kampanyasına başvurdum ve okuma yazma öğrendim." dedi.

Güzel, kampanyanın '1. kademesi' diye adlandırılan 'Okur Yazarlık Belgesi'ni alarak, okuma-yazma bildiğini tescillemiş oldu. Okuma-yazma bilmeyen vatandaşların eğitimini üstlenen emekli öğretmen Naciye Yiğit, Güzel'in okuma yazma azminin herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :