ABD'de Kuran yakan askere 6 idari ceza!

ABD'de Kuran yakan askere 6 idari ceza!

Ordu yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD Savunma Bakanlığı, Kur'an yakılması olayıyla ilgili olarak 6 idari ceza verdi.

ABD ordusu, Afganistan'da bu yılın başlarında bir ABD üssünde Kur'an yakılması ve Taliban militanlarının cesetlerine idrar yapılması olaylarına karışan Amerikalı askerlerin herhangi bir cezai işleme tabi tutulmadığını, sadece idari cezalara çarptırıldıklarını bildirdi.

Ordu yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD Savunma Bakanlığı, Kur'an yakılması olayıyla ilgili olarak 6, Taliban cesetlerinin üzerine idrar yapılması olayıyla ilgili olarak da 3 askere idari ceza verdi.

Askerlere uygulanan idari cezaların tam olarak ne olduğu açıklanmazken, bu tür cezalar arasında, rütbe indirme, ekstra çalıştırma, maaş kesintisi ya da sicile işleme gibi cezaların olduğu belirtiliyor.

Amerikalı askerlerin karıştığı her iki olay da, Başkan Barack Obama'nın Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'den özür dilemesi de dahil, Amerikalı yetkililerin tüm özür ve kınama açıklamalarına rağmen, ABD'nin Afganistan'la ilişkilerini zedelemiş ve Afganistan'da yoğun protestolar ve misilleme saldırılara neden olmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.