Adıyaman eğitimde pozitif ayrımcı

Adıyaman eğitimde pozitif ayrımcı

Adıyaman'da kız çocuklarının ilköğretimden sonra orta öğrenimlerine devam etmeleri için önemli tedbirler alındı.

Bu amaçla, özellikle kırsalda bulunan kız çocuklarının barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere pansiyon kapasitesi önemli ölçüde artırıldı.

Bu yıl Adıyaman merkezde ikinci kız meslek lisesinin açılışını yapan Milli Eğitim Müdürlüğü, Kâhta ilçesinde de Sağlık Meslek Lisesi açtı. Merkez Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan 300 öğrenci kapasiteli Endüstri Meslek Lisesinin Tekstil-Konfeksiyon Bölümü'ne de önemli oranda kız öğrenci alınarak, okullaşma oranında artış sağlanacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Adıyaman'da kız çocuklarının ortaöğrenimlere devamını sağlamak amacıyla önemli tedbirler aldıklarını kaydetti.

BARINMA SORUNU YAŞANMAYACAK

Özellikle kırsaldan il ve ilçe merkezlerine gelerek ortaöğrenimlerine devam etmek isteyen kız öğrencilerin barınma sıkıntısı çekmemeleri için gerekli olan pansiyon yatak kapasitesinin artırıldığını ifade eden Alaköse, Son 2 yılda yapılan pansiyonlarımızın toplam kapasitesi bin 50'ye ulaşmıştır. Bu yıl ilimizde kız öğrencilerimizin ortaöğrenimlerine devam ederken barınma sorunu yaşamamaları için gerekli tedbirleri aldık. Önümüzdeki 2010-2011 eğitim-öğretim dönemine yetişmek üzere devam eden 4 pansiyon tamamlandığında son üç yılda 2014 öğrenci kapasitesine erişilmiş olacaktır. Artık kız öğrencilerimizin 8 yıllık ilköğretim sürecini yeterli bulmayarak ortaöğrenimlerine devam etmelerini istiyoruz." dedi.

KIZLARIMIZIN OKUMASINA ENGEL YOK

Kız çocuklarının okumaları için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını aktaran Alaköse, daya iyi bir gelecek için eğitimin şart olduğunu kaydetti. Alaköse, "Şimdi lise okumanın tam zamanıdır. Özellikle mevsimsel iş koşullarının da etkisiyle kız çocuklarının önemli bir bölümünün liselere devam edemedikleri bilinmektedir. Ayrıca, kız çocuklarının eğitilmesine karşı olunması da önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Maalesef az da olsa hala böyle aileler var. Ama bizim ana hedefimiz, ilköğretimi bitiren bütün kızlarımızın, liselere, meslek liselerine, arzu ettikleri liselere kaydolmalarını sağlamaktır. Kız çocuklarımızın ekonomik sebeplerle okuyamadıkları da bilinmektedir. Bu durumdaki öğrencilerimize vakıflarımızdan katkı sağlayabiliyoruz. Orta öğrenimlerine devam etmek isteyen kız çocuklarımızın okumalarına engel teşkil edecek herhangi bir sorunumuz yok."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :