Afganistan'da katliamlar gizleniyor

Afganistan'da katliamlar gizleniyor

Afganistan'da neredeyse her gün yeni sivil katliama yol açan ABD Şubat ayında gerçekleşen ve 5 sivilin öldüğü saldırıyı üstlendi.

Sivilleri öldürdükten sonra cesetlerindeki kurşunları çıkaran ABD ordusu gizli katliamlara devam ediyor.

2001 yılında Afganistan'ın işgal eden ABD ordusu her gün yeni bir sivil katliamına neden oluyor. Önceki gün açıklamada bulunan ABD ordusu Şubat ayında 5 sivilin öldüğü saldırıyı kabul ederek "üzüntülerini" dile getirdi. New York Times gazetesine yansıyan ayrıntılara göre ABD askerleri Şubat ayında Paktia eyaletindeki Gardez bölgesinde bir eve gece saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyonda 2'si hamile 3 kadın, bir polis memuru ve erkek kardeşi öldürüldü. ABD askerleri katliamı izini silmek için cesetlerde kurşunları çıkardı.

Olayın ardından NATO, elleri ve ağızları bağlı halde bulunan kadınların baskından saatler önce öldürülmüş olduğunu söyleyerek ölümlerle ilgili sorumluluğu inkar etmişti. Önceki gün açıklama yapan NATO kuvvetleri sözcüsü General Eric Temblay saldırıyı kabul ederek derin üzüntülerini dile getirdi. Afganistan'ın kukla Devlet Başkanı Hamid Karzai ise sivil katliamlar karşısında sadece duyduğu üzüntüyü dile getiriyor.

Etiketler :