'AKP Önde Çıkarsa Darbe Yapılacak'

'AKP Önde Çıkarsa Darbe Yapılacak'

Islak imzalı “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nın uygulamaya geçirilmesini "gizli tanık Efe" tek tek anlattı.

Gizli tanık Efe, özel oda istemedi. “Duruşma salonunda ifade vereceğim” dedi. Islak imzalı  “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nın uygulamaya geçirilmesini tek tek anlattı.

İrticayla Mücadele Eylem Planı davasının 18. duruşmasında sürpriz yaşandı. Savcılık ifadesinde “Cihaner ile Dursun Çiçek görüştü” diyen gizli tanık Efe “Özel odada değil duruşma salonunda ifade vereceğim” dedi.

AK Parti ve Fethullah Gülen’i bitirme planı olarak da bilinen Albay Dursun Çiçek’e ait ıslak imzalı ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ belgesine ilişkin davada gizli tanıkların dinlenilmesine başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 18. duruşmasında, tutuklu sanıklardan Albay Dursun Çiçek, avukat Serdar Öztürk ve Aydınlık Dergisi eski Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım hazır bulundu.

Hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve Interpol aracılığıyla aranan firari sanık Bedrettin Dalan ile tutuksuz sanıklar Özel Yılmaz, İlhami Ümit Handan ve Ufuk Akkaya ise duruşmaya katılmadı.

KİMLİĞİM AÇIKLANMASIN

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, sanıklar ile avukatların kimlik yoklamalarının ardından tanık Abdullah Kaya ile gizli tanık Efe’nin hazır bulunduğunu açıkladı.Tanık Kaya’nın mahkeme salonundan çıkarılarak salon dışında beklemesinin söylendiğini belirten Şengün, gizli tanık Efe’nin, duruşma salonunun arkasındaki gizli tanık odasında hazır bulunduğunu söyledi. Gizli tanık Efe’nin kendi sesiyle “Mümkünse salondaki herkesin karşısında ifade vermek istiyorum. Kimliğim ortaya çıkmazsa’’ demesi üzerine mahkeme karar için duruşmaya kısa bir ara verdi.

SALON BOŞALTILDI

Aranın ardından Şengün, Tanık Koruma Kanunu gereğince, dinleyici ve basın mensuplarının salondan çıkarılmasına karar verildiğini açıkladı. İzleyici ve basın mensuplarının dışarı çıkarılmasının ardından, sanıklar ve avukatlarında bulunduğu salonda, gizli tanığın ifadesinin alınmasına başlandı. Gizli tanık Efe’nin kimlik bilgilerinin ifşa edilmesine neden olabilecek haberlere de yayın yasağı getirildi. Şengün, ilgili yasa ve tanığın talebi doğrultusunda kayıtlara gizli tanık Efe olarak geçirilmesi kararını açıkladı.

‘ÇİÇEK, CiHANER iLE GÖRÜŞTÜ’

Erzincan’daki Ergenekon yapılanmasına ilişkin hazırlanan iddianamede gizli tanık ‘Efe’, 3 Aralık 2009’daki ifadesinde, İlhan Cihaner’i kastederek, “Başsavcıyı 2009 yerel seçimlerinden 15-20 gün önce (veya seçimlerden 15 gün sonra) orduevinde kahvaltıda Albay Dursun Çiçek ve rütbeli birkaç subayla gördüm” demişti.

DARBE TOPLANTISI

“İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nın Erzincan’da nasıl uygulamaya geçirildiğini anlatan Efe, 3. Ordu’da Orgeneral Saldıray Berk’in koordine ettiği, “seminer” adı altında yapılan darbe toplantısında 3 karar alındığını söylemişti. Efe, Çiçek’in de katıldığı ve 2009 yılı başında yapılan seminerde alınan kararları şöyle sıralamıştı: 

1) 29 Mart 2009’dan 1-2 ay sonra darbe yapmak. 

2) Bu olmazsa 2009 sonlarına doğru öğrenciler ile mütedeyyin insanlarla bağlantılı birkaç rütbeli askeri konuşturarak Gülen ve sevenlerini “askeriyede kadrolaşıyorlar” yaygarasıyla kıskaca almak.

3) 2011 seçimlerinden önce AK Parti’nin anketlerde önde çıkması durumunda askerî müdahale yapmak.

Bugün 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.