Alemdaroğlu duruşmasına katılmadı

Alemdaroğlu duruşmasına katılmadı

Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun Zona Hastalığı'na yakalandığı için duruşmalara katılmadığı öğrenildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşması başladı. Duruşmada savunmasını verecek olan İstanbul Üniversitesi eski Rektörlerinden Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu katılmazken yerine Avukatı Metin Çetinbaş hazır bulundu. Duruşmalara katılmayan Alemdaroğlu'nun Zona adı verilen hastalığa yakalandığı ve tedavi için bir hafta rapor aldığı öğrenildi.

Duruşma Alemadaroğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş'ın savunması ile devam ederken, sanık avukatlardan sadece İşçi Partili yöneticilerin avukatlarının hazır bulunduğu gözlendi. Tutuksuz sanıklardan duruşmaya katılım olmazken, aralarında Oktay Yıldırım, Sedat Peker ve Semih Tufan Gülaltay'ın da bulunduğu 15 tutuklu sanık ise mazeret belirterek duruşmaya katılmadı.


Duruşma Çetinbaş'ın savunması ile devam ediyor

ZONA HASTALIĞI NEDİR:

Zona su çiçeği geçirmiş hastalarda görülen bir hastalıktır. Su çiçeği virüsü, sinir köklerinde gizlenir ve vücut direnci düştüğünde tekrar aktif hale gelir. Sinirin yayıldığı bölgede ağrı döküntü, kızarıklıkla ortaya çıkar. İleri yaşlarda Zona'dan sonra kalıcı ağrı oluşma riski artar. 50 yaşındaysa % 50, 60 yaşındaysa % 60 oranında yaşla beraber artan oranda Zona geçtikten sonrada ağrıların devam etme oranı bulunuyor.

Etiketler :