Almanya'dan İslam'a hakaret- 2

Almanya'dan İslam'a hakaret- 2

Müslümanların tepkisini çeken Almanya geri adım atmak bir tarafa Westergaard'a geçtiğimiz 8 Ekim günü ikinci bir ödül daha verdiği öğrenildi.

Hakaret karikatürlerinin sahibi Danimarkalı çizer Kurt Westergaard'a ödül vererek bütün Müslümanların tepkisini çeken Almanya geri adım atmak bir tarafa Westergaard'a geçtiğimiz 8 Ekim günü ikinci bir ödül daha verdiği öğrenildi.

Geçtiğimiz ay Almanya'dan M100 olarak bilinen özgürlük ödülünü alan Westergaard şimdi de Leipzig Basın Ödülüne layık görüldü.

Westergaard ödülü Bulgar gazeteci Assen Yordanov ve Afgan gazeteci Sayit Yakup İbrahimi ile birlikte paylaştı. Ödül komitesi tarafından ödülle ilgili basın açıklamasında her üç gazetecinin aldığı tehditlere rağmen iradeli bir şekilde ifade özgürlüğünü savunduğu için ödüle layık görüldüğü ifade edildi.

Danimarkalı çizer Kurt Westergaard'a Leipzig Basın Ödülü kapsamında 10 bin Euro para ödülü de verildi. Westergaard ödüle dünyanın farklı ülkelerinden 22 başarılı gazeteci arasından seçilerek layık görüldü. Bu yıl ki ödüllerin güvenlik nedeniyle son ana kadar basından gizli tutulduğu öğrenildi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin de 8 Ekim akşamı gerçekleştirilen ödül törenine katıldığı burada ve ifade özgürlüğünü savunduğu öğrenildi. Alman DPA haber ajansı Bakan Maiziere burada yaptığı açıklamada, "Günümüzde basın özgürlüğü dünyanın birçok yerinde hala çok büyük bir risk altında." dediğini bildirdi.

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ SAHİBİ ŞİRİN EBADİ, ÖDÜLÜ PROTESTO EDİP ALMANYA'YI TERK ETTİ

Ödülün önceki yılların aksine son güne kadar basına açıklanmaması protestolara neden oldu. Başta Leipzig Medya Derneği tarafından organize edilen 'medya kongresine' katılmak için Almanya'ya gelen İran'ın Nobel Barış Ödüllü aktivisti Şirin Ebadi olmak üzere bazı Müslüman katılımcılar, Westegaard'ın ödül aldığını öğrenince kongreye katılmadan Almanya'yı terk etti. Ebadi'nin Leipzig şehrine kadar geldiği ödülün hakaret karikatürlerinin sahibine verildiğini oteldeyken öğrendiği ve derhal şehri terk ettiği ifade ediliyor.

ÖDÜL, GEÇTİĞİMİZ YIL AHMET ALTAN'A VERİLMİŞTİ

Avrupa'nın en prestijli medya ödüllerinden biri olarak gösterilen Leipzig Basın Ödülü bugüne kadar dünyanın farklı ülkelerinden birçok gazeteciye verildi. Ödül geçtiğimiz yıl cesur gazeteciliği dolayısıyla Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Almet Altan'a layık görülmüştü. Altan ödülü İtalya'dan Roberto Saviano ve Hırvatistan'dan Duşan Milyus ile paylaşmıştı. Altan ödül töreninde 'vicdan yalnız değildir' isimli bir konuşma yapmış ve "Bu ödüle ihtiyaç duyulmayacak bir dünya kuracağız." demişti.

CİHAN

Etiketler :