Amerika'ya savaş tehdidi

Amerika'ya savaş tehdidi

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore’ye karşı “kutsal misilleme” savaşına hazır olduğunu ilan etti.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Savunma Bakanı Robert Gates’in Güney Kore’yi ziyaretinden sonra başlayan tatbikat programı bölgede çatışma riskini artırdı...

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore ’nin bölgede gerçekleştirmeyi planladıkları ortak tatbikata sert tepki göstere rek, bu iki ülkeyle savaşa her zaman hazır olduğunu açıkladı.

Kuzey Kore, “bunun için gerekli nükle er caydırıcılığa da sahip olduklarını” belirtti. Kuzey Kore Ulusal Savunma Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, “Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti or dusu ve halkı, ABD emperyalistlerinin ve Güney Kore li kuklaların askeri güçlerinin, durumu bir savaşın eşiğine getirme yönündeki kasti zorlamalarına karşı koymak üzere, nükle er caydırıcılığa dayalı özgün bir kutsal misilleme savaşına gerektiği zaman başlayacaktır” denildi.

ORTAK TATBİKAT BAŞLIYOR

Seul yönetiminin, bu ülkeye ait bir savaş gemisinin batırılmasından Kuzey Kore ’yi sorumlu tutmasının ar dından, ABD ile Güney Kore yaptıkları açıklamada, Kuzey Kore ’yi gelecekte yapacağı saldırılar dan caydırmak amacını taşıyan ortak askeri tatbikatların 25 Temmuz’ da başlayacağını duyurmuştu.

Etiketler :