Ankara'da KPSS iptal edilmesin eylemi

Ankara'da KPSS iptal edilmesin eylemi

Ankara'da KPSS'de başarı gösteren adaylardan oluşan bir grup, sınavın iptal edilmemesi için eylem yaptı.

YÖK binasın önünde toplanan gruptakiler, 'Kopya değil alın teri', 'Bizi değil kopyacıları cezalandırın', 'KPSS'yi iptal bizi mağdur etme' yazılı dövizleri taşıdı, çeşitli slogan attı.

Gruptakiler adına hazırlanan açıklamayı okuyan Merve Yükseltmek, KPSS'ye çalışıp alın teriyle sınavdan yüksek puan aldıklarını söyledi.

Kopya iddialarından dolayı sınavın iptal edilmesinin çözüm olmadığını belirten Yükseltmek, şöyle konuştu:

'Bizler kopyacıların bulunmasını, cezalandırılmasını ve puanımızın yeniden hesaplanmasını istiyoruz. Bizler menfaat değil hakkımızı istiyoruz. KPSS'de başarısız olmuş adaylar, kopya skandalını umut ışığı olarak görmüş, menfaatleri doğrultusunda iptal çığırtkanlığı yapmaya başlamışlardır. Bu adayların tek derdi sınavı iptal ettirip kendilerine ikinci bir fırsat yaratmaktır.'

KPSS'nin iptal edilmesinin, hakkıyla yüksek puan alan adayları mağdur edeceğini ifade eden Merve Yükseltmek, 'Hiç kimsenin hak hukuk edebiyatı yaparak bizim emeğimizi çiğnemesine, hakkımızı gasp etmesine için vermeyeceğiz' dedi.

Gruptakiler daha sonra Ankara Adliyesi önünde de basın açıklaması yaptı. Burada bir süre slogan atan protestocular daha sonra dağıldı.

 

Timeturk.com

Etiketler :