Ankara’nın İlk Modern Çocuk KÜTÜPHANESİ Açıldı

Ankara’nın İlk Modern Çocuk KÜTÜPHANESİ Açıldı

Restorasyonu tamamlanan Ali Dayı Çocuk Kütüphanesi, Türkiye’nin ilk modern çocuk kütüphanesi olarak Ankara’da çocukların hizmetine açıldı.

Kütüphaneyi çocuklarla birlikte açan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kütüphaneleri yeniden ilgi çekici bilgi merkezleri haline dönüştürmek istediklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2010 yılı Projelendirme ve Yeniden Yapılandırma çalışmaları kapsamında, onarımı tamamlanan “Ali Dayı Çocuk Kütüphanesi”nin açılışı Bakan Ertuğrul Günay tarafından yapıldı. Çocuklar için özel olarak tasarlanan, Ankara Gaziosmanpaşa’daki Ali Dayı Çocuk Kütüphanesi bahçesinde düzenlen açılış töreninde konuşan Bakan Günay; “kütüphaneleri unutulan, insanların gidip gelmediği mekanlar olmaktan çıkarıp teknolojinin imkanlarıyla buluşturarak, yeniden ilgi çekici bilgi merkezleri, bilgi mabetleri haline dönüştürmek istiyoruz” dedi.

 

Çocuklar tarafından kütüphane bahçesinde karşılanan Günay, açılıştan önce Altındağ Çocuk Kulübü Bando Takımı’nın gösterisini izledi. Çocuklarla yakından ilgilenen ve fotoğraf çektiren Bakan Günay, Ali Dayı Çocuk Kütüphanesi ile ilgili bilgi vererek; kütüphane binasının 1985 yılında eski Valilerden Şükrü Kenanoğlu tarafından kütüphane yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığına bağışlandığını söyledi.

Binanın önceden sıradan bir okuma salonu olduğunu söyleyen Günay, Ali Dayı Çocuk Kütüphanesi ile bir model oluşturduklarını söyleyerek, ''Bu modeli kısa bir süre sonra Diyarbakır'a, arkasından birkaç ay içinde Türkiye'nin bütün bölgelerine taşıyacağız. Bu elektronik imkanların, oyuncakların, dünyanın hayatımızı teslim aldığı ortamda biz hala inadına kitap ve inadına kütüphane demek istiyoruz'' diye konuştu.

Kitabın kendi kuşakları için tadı ve lezzetinin bambaşka olduğunu düşündüğünü vurgulayan Günay, günümüzde elektronik imkanların da kullanılması gerektiğine işaret ederek, “Kütüphanelerin de teknolojinin bütün imkanlarından yararlanmasını istiyoruz.

Çeşitli yaş gruplarına göre kütüphane düzenlemeleri yapmış durumdayız. Bu uygulamayı Türkiye'nin başka bölgelerine de taşıyacağız.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay açılış konuşmasının ardından Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu öğrencisi Berfin Aksu tarafından sunulan keman dinletisini izledi. Aksu’nun önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin adını dünyaya duyurabilecek yeteneğe sahip olduğunu belirten Günay, Bakanlığın bu genç yeteneğe destek vereceğini söyledi. 

Etiketler :