Ankara'nın 'mania hattı'na 70 kat rotuşu

Ankara'nın 'mania hattı'na 70 kat rotuşu

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, kentin mania hattının yeniden düzenlenmesi gündeme geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkanlığında toplanan belediye meclisinde, mania hattıyla ilgili önerge verildi.

Gökçek, mania hatları konusunda belediye meclislerinin yetkili olduğu yönünde mahkeme kararı alındığını ifade ederek, ''Bu manada arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalar, İmar Komisyonu'nda da görüşülecek ve öyle sanıyorum fikirleri o istikamette ben de katılıyorum; Ankara'da 70 katlı binaya çıkabilecek kadar bir mania'nın hat olarak olarak müsaade edilmesini arkadaşlarımız komisyonda değerlendirecek. Takdir kendilerinin, bu, Ankara'nın önünü açar'' diye konuştu.

Toplantıda, başka bir önergeyle de Ankara kenti yerleşik alanı üzerinde yapılan eğitim uçuşları gündeme geldi. ''Kentin yerleşik alanları üzerindeki eğitim uçuşlarının halkın can ve mal güvenliği ile çağdaş havacılık ilke ve esasları doğrultusunda kaldırılması amacıyla Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'na sunulmak üzere tavsiye kararı oluşturulması'' karara bağlandı.

Gökçek, Ankara'da meydana gelen uçak ve helikopter kazalarına işaret ederek, Ankara gibi gelişmiş bir kent üzerinde eğitim uçuşlarının yapılmasının ''hayati tehlike arz ettiğini'' söyledi.

-Kedi figürü, aileye dönüştürülecek-

Belediye Meclisi'nde Ankara'da 8 Haziran-1 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılacak ''shopping fest'' hazırlıkları da görüşüldü. Buna göre, ''Ankara'nın simgesi'' olan kedi figürünün, aileye çevrilerek dev maketlerinin belirlenecek caddelere yerleştirilmesi kararlaştırıldı.

Alınan kararlar çerçevesinde, kentte festival havası yaratılması için esnafın damla bayrak veya plaj bayrağı tarzındaki bayrak ve flamaları işyerlerine ücretsiz asmasına izin verilecek. Bunun için süre, 20 Mayıs-1 Temmuz olarak belirlendi. Gökçek, ''Bunlara sınırlamada getirmeyeceğiz hem kendi reklamlarını yapacaklar hem de Ankara'da bir bayram, şenlik havası, festival canlılığı ortaya çıkacak. Bu dönem içinde ücret almazsak herkes rahatlıkla kullanır'' dedi.

Festival kapsamında, 2 otobüs kukla aracı, 1 otobüs moda günleri, 10 otobüs de alışveriş yapanların ücretsiz gezdirilmesi için turizm otobüsü olarak kullanılacak.

-Gece kulüplerine yangın denetimi-

Başka bir önergeyle de Talat Paşa Bulvarı'ndaki eğlence mekanlarının yangın çıkışlarının standartlara uygunluğu ve önlemler konusunda bölge halkının endişeleri bulunduğu belirtilerek, mekanların ilgili yönetmeliğe uygunluğunun tespit edilmesi ve Belediye Meclisi'ne bilgi verilmesi istendi. Bu konu da karara bağlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Başkent'te yine kortej oluşturulacak, iki ünlü sanatçı konser verecek ve Gençlik Parkı'nda su ışık lazer müzik sisteminin açılışı yapılacak.

Toplantıda ayrıca Belediye Encümeni'ne meclis üyeleri arasından 5 kişi seçildi. Yapılan gizli oylamada, Nihat Özçelik, Yusuf Yalçınkaya, Murat Köse, Yunus Erdem ve Mustafa Demir encümen üyesi olarak belirlendi.

Belediye Meclisi ihtisas komisyonlarına da üye seçimi yapıldı .

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.