Arınç: Ver Elini Millet

Arınç: Ver Elini Millet

"Ya geçecek ya geçecek. Bugünkü anlaşmamız şu, 18'e kadar çalışacağız. Geri kalan pazartesi, o gün ben de nöbetçiyim. Bitireceğiz inşaallah. Ondan sonra ver elini millet."

Sökmen'in 'Anayasa paketi geçecek mi?" şeklindeki soruna Arınç, "Ya geçecek ya geçecek. Bugünkü anlaşmamız şu, 18'e kadar çalışacağız. Geri kalan pazartesi, o gün ben de nöbetçiyim. Bitireceğiz inşaallah. Ondan sonra ver elini millet." yanıtını verdi.

Anadolu Ajansı'nın 90. kuruluş yıldönümü nedeniyle İzmir'de resepsiyon düzenlendi. Balçova Termal Otel'de düzenlenen resepsiyona Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Salona girişi sırasında davetlilerle tek tek tokalaşan Arınç ile İzmir Baro Başkanı Özdemir Sökmen kısa süre sohbet etti. Sökmen'in 'Anayasa paketi geçecek mi?" şeklindeki soruna Arınç, "Ya geçecek ya geçecek. Bugünkü anlaşmamız şu, 18'e kadar çalışacağız. Geri kalan pazartesi, o gün ben de nöbetçiyim. Bitireceğiz inşaallah. Ondan sonra ver elini millet." yanıtını verdi.

İzmir Baro Başkanı Başkanı Sökmen'in, 'Keşke uzlaşma yoluna gidilseydi' sözüne karşılık 'Kapılar bizde açık." cevabını verdi. Sökmen'in gazete manşetlerini hazırlatması üzerine Arınç, "O manşetlere bakarsanız 3. dünya savaşı çıkacak. Manşetlere aldanmayın." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı'nın 90. yıl kokteyli barkovizyon gösteriyle başladı. Daha sonra davetlilere hitap eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anadolu Ajansı'nın TBMM'nin açılışından 17 gün önce 6 Nisan 1920'de Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurulduğunu söyledi. Arınç, "Elbette Atatürk, ajansın, yani Türkiye'yi, Türkiye'nin haberlerini bütün dünyaya ulaştırmanın ne kadar önemli olduğunu biliyordu." dedi.

Anadolu Ajansı'nın 90. yılını kutladığı gibi, TBMM'nin de 90. yılını kutladığını, kardeş kuruluş olan Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü'nün de haziran ayında 90. yıl dönümünü kutlayacağını ifade eden Arınç, "Anadolu Ajansı'nın bu 90. yılının başarılarla dolu olduğunu ve çok önemli bir görevi üstlenerek başarıyla yerine getirdiğini söyleyebilirim. Bundan dolayı hepimiz Anadolu Ajansı'nın bu kuruluş yıl dönümünde hem teşekkürlerimizi, tebriklerimizi hem de daha nice yıllar ülkemize yayın hayatına hızlı ve doğru haberciliğe güzel hizmetlerde bulunmasını temenni ediyoruz.'' diye konuştu.

Ajansın 2 bine yakın elamanıyla hizmet ettiğini de ifade eden Arınç, "İnsanın olduğu her yerde, haberin olduğu her yerde Anadolu Ajansı var ve bundan sonra da olacak. Tek bir prensibi var. Yorum yapmadan salt habercilik yapıyor. Doğru ve objektif haberleri elindeki bütün imkanlarla, en süratli biçimde bütün dünyaya yayıyor. Anadolu Ajansı aynı zamanda Türkiye'nin hafızasıdır." şeklinde konuştu. Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Hilmi Bengi de 90. kuruluş yıl dönümünü sevinç ve coşkuyla kutladıklarını söyledi. 90 yılın bir kurum için çok önemli olduğunun altını çizen Bengi, ''dalya''ya çok az kaldığını ifade etti. Kokteyle katılan eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök de, Anadolu Ajansı'nın milli mücadelenin kazanılmasında çok büyük rol oynadığını belirtti. Özkek, ajansın kuruluş yıldönü dışındaki soru taleplerini kabul etmedi.

Kokteylin sonunda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Genel Müdür Bengi ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ile birlikte üzerinde Anadolu Ajansı yazan 90. yıl pastasını birlikte kesti. Arınç, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmesin Şebnem Bursalı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sertel'e kesilen pastadan ikram etti.

Etiketler :