Arkadaş çevresine dikkat

Arkadaş çevresine dikkat

"Çocukları uyuşturucudan korumak için arkadaş çevresine dikkat edin"

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Madde bağımlılığına hayır! Çocuklarımızı uyuşturucu tehlikesinden koruyalım" konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa, Silvan Lisesi, METEM Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Kız Meslek Lisesi öğrencilerinden 6 bin lise öğrencisi katıldı. İlçe Emniyet Amiri Fatih Çalışır, Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Milli Eğitim Şube Müdürü Cüneyt Akkuş, eğitimciler, öğrenci velileri ile okul aile birlikleri katıldı.

Diyarbakır Narkotik Uzmanı Hasan Bozkurt, öğrencilere senivizyon gösterimiyle uyuşturucunun zararlarını anlattı. Hasan Bozkurt şunları söyledi: "Gençlerin madde bağımlılığı arkadaş çevresinden kaynaklanıyor. Uyuşturucu kullanan gençlerin çoğu ilk önce sigaradan başlamaktadır. Bir tane sigara içsem ne zararı olur diyen gençlerimiz maalesef bir-iki derken sigaraya alışıyorlar. Uyuşturucu kullananlar da bir-iki uyuşturucu kullanmanın zararı olmaz diyerek, madde bağımlısı oluyorlar. Madde bağımlısı olan gençlerimiz, zamanla karaciğerleri tükenip hayatlarını kaybetmektedirler. İnsanoğlu hayatında bir kere hata yapar. Yaptığı hata da bir kere sigara içeyim zararı olmaz diyerek zamanla madde bağlımsı olmaktır."

Bozkurt konuşmasında sıklıkla çocukları uyuşturucu tehlikesinden korumak için arkadaş çevresine dikkat edilmesi gerektiğine değindi.

Öğrenciler de, Silvan'da bu tür konferansların sık sık düzenlenmesini isteyerek, konferanstan iyi bilgiler öğrendiklerini kaydettiler.

Yeni Şafak - Ferhat Parlak