ASALA Ermeni Terör Örgütü Protesto Edildi

ASALA Ermeni Terör Örgütü Protesto Edildi

Asla Eremeni terör örgütü tarafından katledilen Türk diplomatlar New York Times Meydanı'nda anıldı.Young Turks Derneği tarafından bu yıl 8. Düzenlenen "Ermeni Yalanlarına Son ve Şehit diplomatları anma" mitigingi düzenlendi.

Bugün Times Meydanı'nda, New York Polis Teşkilatı'nın (NYPD) aldığı güvenlik çemberi içinde bir araya gelen çok sayıda Türk vatandaşı ermeni yalanlarına hayır dedi. Türk, Azerbayan ve Amerikan bayraklarının açıldığı gösteriye bazı aileler çocukları ile birlikte gelerek mitinge destek verdi. Gösteride, ASALA Ermeni terör örgütü tarafından katledilen Türk diplomatların resimleri taşındı. Protesto'ya katılanlar arasında çok sayıda Azeri vatandaşların katılması dikkat çekti. Amerikan marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalarla devam eden mitingte, Türk gençleri sözde ermeni soykırım iddialarının asılsız olduğunu anlatan broşürler dağıttı.

Mitingte konuşma yapan Dernek Başkanı Tulga Tekman, ermeni yalanlarına hayır diyerek gerçekleri tüm dünyanın bilmesi gerektiğini söyledi. Ermeni ve Rum lobilerinin engellemelerine rağmen New York Polis Departmanında gösteri için izin aldıklarını söyleyen Tekman, son yıllarda yapılan protestolar sonrasında Ermeni lobisinin panik yaptığını belirtti. Tarihin gerçeklerinin herkese anlatmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Tekman, ' Güçlü olmak için önce aramızda birlik ve beraberliğimizi sağlayıp pekiştirmemiz lazım. Bugün buraya gelen herkese teşekkür ederim. ' diye konuştu.

Tennessee Üniversitesi Profesörlerinden Michael Günter yaptığı konuşmada Türklerin ermenileri katletmediğini ve Türkiye'nin son zamanlarda barışçıl olmak için ellinden gelen herşeyi yaptığını ifade etti. Türklerin sözde soykırım ile ilgili herhangi bir kesimden özür dilemesine gerek olmadığını da söyleyen Prof.Dr Günter, tarihin iyi araştırılması gerekiğinin üzerinde durdu.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar ise ermenilerin sözkonusu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Başta Ermenistan olmak üzere bunu herkese anlatacaklarını söyleyen Çınar

'Utan Sarkisyan ' şeklinde slogan attı.

Toplanan grup olaysız birşekilde dağıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.