Avrupa Parlamentosuna İsveçli Türk aday

Avrupa Parlamentosuna İsveçli Türk aday

Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri, Avrupa Birliği'nin genişleyerek üye sayısını 25'e çıkartmasının ardından yapılacak ilk seçim olacak.

Atila Altuntaş/Stockholm

Avrupa Parlamentosu Seçimleri yaklaşıyor. Avrupa Birliği ülkeleri genelinde yapılacak olan seçimler öncesi, İsveçli adaylar seçim kampanyalarını hızlandırdı. Adaylar arsında Türk kökenli İsveç vatandaşı Muharrem Demirok’ta var.

İsveç’in en gelişmiş 5. Şehri Lingköpinge 4 ay önce belediye başkanı olarak seçilmesiyle; Avrupa’da ve dünya’da bir ilke imza atan Muharrem Demirok, partisi tarafından Avrupa parlamentosuna aday gösterildi.

Sağ(Center) partisi tarafından listenin 13. Sırasından Avrupa Parlamentosuna aday gösterilen çiçeği burnundaki belediye başkanının, 8 bin tercih oyu alması halinde Avrupa Parlamentosuna milletvekili seçilebileceği belirtildi.

Muharrem Demirok’un Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday gösterilmesinin bile başlı başına büyük bir başarı olduğunu ifade eden İsveç vatandaşı Türkler, ‘’İsveç’te yaşayan Türk kökenli yabancılar olarak, büyük bir güç olduklarını ve gerekli çalışmaların yapılması durumunda, Muharrem Demirok’un 7 Haziran’da Brüksel’e gitmemesi için hiçbir neden olmadığını açıkladılar.

İsveç’te 60 bine yakın Türk vatandaşı olduğunu belirten Demirok, 8 bin tercih oyu aldığı takdirde milletvekili seçilebileceğini ifade etti.

Tüm İsveç vatandaşı Türklerin oyuna talip olduğunu söyleyen Muharrem, özellikle Konya’nın Kulu ilçesinden İsveç’e yerleşmiş İsveç vatandaşı 30 bine yakın hemşerim var, bende bir Kululu olarak onlardan sandık başına gidip benim için oy kullanmalarını bekliyorum’’ dedi.

İsveç’in Avrupa Birliği tam üyelik konusunda daima Türkiye’ye tam destek verdiğini söyleyen Demirok, ‘’Geçen hafta Fransa Cumhur Başkanı Sarkozy İsveç’e bir dizi ziyaret için gelecekti. İsveç’in Türkiye’ye tam destek vermesinden rahatsız olduğunu belirtmek için protesto amacı ile bu gezisini iptal etti’’ dedi. Seçilmesi takdirinde Avrupa Parlamentosunda Türkiye’yi ateşli bir biçimde savunacağını vurgulayan Demirok,’’ Türkiye kesinlikle tam üyeliği hak etti. Türkiye son zamanlarda Avrupa Birliğine alınan birçok ülkeden daha iyi durumda’’ dedi.

İspanya’dan İsveç’e, İngiltere’den Danimarka’ya, İtalya’dan Almanya ve Finlandiya’ya, Avrupa Birliği’nin (AB) bir çok ülkesi, 4-7 Haziran tarihleri arasında 736 yeni Avrupa Parlemantosu (AP) milletvekilini seçecek. Seçimler öncesi İsveç AP milletvekilleri adayları arasında bir de Türk kökenli aday var; Sağ Parti’den (CENTER)aday gösterilen 13 numaralı Muharrem Demirok. Haydi İsveç vatandaşı Türkler tam destek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :