Aziz Yıldırım'ın dediği oldu

Aziz Yıldırım'ın dediği oldu

Kadıköy’deki olaylı derbi sonrası tutuklanan 2 taraftardan biri olan Beşiktaş taraftarı 23 yaşındaki Bilal Ediz Yakışan, Fenerbahçeli oldu.

Maltepe Cezaevi'nde kalırken Yıldırım 'ın ziyaret ettiği ve “Seni çıkınca F.Bahçeli yapacağız” dediği Yakışan, F.Bahçe camiasına ve başkanına hayran kaldı: Her Beşiktaşlı Aziz Yıldırım gibi bir başkanının olmasını ister

Kadıköy 'deki olaylı derbi sonrası gözaltılar olmuş ve 2 taraftar da tutuklanmıştı. Bunlar G.Saraylı olduğu söylenen Hasan CemÇiçek ile Beşiktaş taraftarı Bilal Ediz Yakışan 'dı. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım geçtiğimiz günlerde Maltepe Cezaevi 'ne gitmiş ve Yakışan 'a “Senin Beşiktaşlı olduğunu biliyorumama çıktığında F.Bahçeli yapacağım” esprisini yapmıştı. Ve o Yakışan geçtiğimiz cuma günü tahliye oldu. Yeğenini kurtarmak için o gece orada olduğunu belirten Bilal Ediz (23) ve yeğeni Muhammet Mustafa Yakışan (20), Habertürk 'e konuk oldu, o geceyi ve sonrasında yaşadıklarını anlattı:

-O gece yaşananları anlatırmınız?

M.Mustafa Yakışan:Maçı bir arkadaşımla Kadıköy 'de izliyorduk. Alkollüydüm. Bilal abimgelince aşağı doğru inmeye başladık. Gazdan etkilendim, yığılıp kaldım. Bilal abim beni götürmek istedi. Eniştemde geldi. Onların yanına gitmek isterken üzerimde F.Bahçe forması var diye polisler beni dövmeye başladı. Çevik kuvvet otobüsünde tartaklama devam etti. Sonrasında bayılmışım hatırlamıyorum. Gözaltına alındığımızda sorgulamamız oldu. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünde okuduğumu söylediğim anda, 'Bir bakın terörden sabıkası var mı? ' şeklinde konuştular.

-Senin açından nasıldı o gece Bilal? Sen bir de Beşiktaşlısın. Ne hissettin neler yaşadın?

Bilal Ediz Yakışan:Mustafa 'nın anlattığı gibi oldu. Komiserin yanına gittimve 'Bizimsuçumuz yok bakın yeğenimçok kötü durumda, bırakın bizi gidelim ' dedim. O da bana 'Nasıl suçunuz yok? Siz Opetçisiniz ' dedi. Ben ne Opet 'i dedimdirek bizi benzinlikçi çevresinde gözaltına alınanların arabasına bindirdiler. Tutanakta 9 kişiymiş bizle beraber 11 kişi oldu. Opetçi diye adlandırılmış bunlar. Sonra Gayrettepe 'ye götürüldük. 3 gün boyunca bana ifade imzalatmak istendi avukatımgelmeden imzalamamdiyince tartakladılar. Avukatımgeldiğinde ifademi yazdırırken bazı kelimeleri değiştirmişler.

-Bazı insanlar sizin bu davadan kurtulmak için Beşiktaşlı olduğunuzu belirttiğinizi söylüyor. Biraz Beşiktaşlışığından bahsedermisin?

Bilal Ediz Yakışan: Beşiktaşlılık bana babamdan kalan bir sevda. Babam bana “Senin bir yanın siyah bir yanın beyaz” derdi. Benim için babamla kurduğumempati Beşiktaşlılık.

-Aziz Yıldırım 'ın ilk konuşmasında ilk sözleri “Maltepe 'de Fenerbahçe için hapis yatan kardeşlerime selamolsun” oldu. Bundan haberin oldumu? Ne hissettin? Ardından ziyaret nasıldı?

Bilal Ediz Yakışan: Evet bunu duydum. Bu tabii ki çok gurur verici. Aziz Yıldırımbüyük bir kitlenin lideri. Emin olun her Beşiktaşlı Aziz Yıldırım gibi bir başkanının olmasını ister. Bence Fenerbahçe 'nin görüp görebileceği en büyük başkan. Kardeşim Tolga ile konuştuğumda bana Aziz Yıldırım 'ın beni ziyaret edeceğini söyledi. Geleceğini bilmeme rağmen görünce şok oldum, gözlerim doldu. Başkana 'Beni büyük şoka uğrattınız ' dedim. 20 dakika kadar konuştuk. Bana nerede oturduğumdan yaşıma, okul hayatımdan çalışma durumuma kadar birçok soru sordu. Sonra 'Sen Beşiktaşlıymışsın ' dedi. 'Evet başkanım ' dedim. Daha sonra anlattımçevremdeki birçok kişinin Fenerli olduğunu ve Fenerbahçe ile de olan bağımı. Başkandan bir tane forma istedim. Bana 'Tamamçıkınca seni Fenerbahçeli yapacağız ' dedi. Bende 'Peki efendimFenerbahçeli olayımo zaman ' dedim.

-Şekip Mosturoğlu ile de görüşmeniz olmuş? Nasıldı?

Bilal Ediz Yakışan: Şekip Beyle 15 dakika kadar konuştuk. Espriler yaptık. Bana 'Ben de cezaevinde yattım. Geçiyor zaman, emin ol geçiyor ' diyerekmoral verdi, kendi tecrübelerini anlattı.

-Bu ziyaretin koğuşa yansıdığını söyledin. Ne gibi yansımaları oldu?

Bilal Ediz Yakışan: Koğuşta bana bakış değişti. Cezaevinde menfaat sağlamaya çalışıyor herkes. Bana gelip “Söyle forma getirsinler, söyle bize kombine alsın, söyle bilet versin” tarzında bir sürü istek geldi.

CEZA ESPRİLERİ

Yıldırım ile taraftarın cezaevi diyaloğu:

BİLAL EDİZ: Başkanım, içeride TCK kitapçığı var. İlgili maddelere baktığımızda üst sınır 12 yıl gözüküyor

AZİZ YILDIRIM: Yatarsın oğlum ne olacak! (gülerek)

BİLAL EDİZ: Başkanım size de 6 yıl ceza verdiler. Umarım yargıtay onamaz.

AZİZ YILDIRIM: Onarlarsa onasınlar. Yatarız, bir şey olmaz.

TARAFTAR 'ŞUNU YAP ' DESİN 1 DAKİKA DÜŞÜNMEM

- Dava gününe gelirsek o kalabalığı görünce ne hissettiniz?

M.Mustafa Yakışan: Hani 9-10 kişi gelir diye bekliyordum. Ama taraftar gruplarının hepsi gelmişti. Bu harikaydı. Kendimi garip hissettim. Tüylerim diken diken oldu. Üstelik adliyeden çıkınca hiç tanımadığım gencinden yaşlışına insanlar gelip bana 'Geçmiş olsun kardeşim ' deyip sarılıyordu. Sanki bu dava bizim değilde tüm F.Bahçe 'nin davası olmuş gibiydi.

Bilal Ediz Yakışan: Birçoğu benim Beşiktaşlı olduğumu biliyordu. Buna rağmen insanların benim için oraya gelmesini çok takdir ettim. Benim yanıma gelen, arkamdan savunma yapan insanlar hiç tanımadığım insanlar. Bu çok gururlandırdı. Ben çok minnettarım. Aziz Yıldırım başta olmak üzere tüm yöneticilere, 7 'den 70 'e tüm Fenerbahçe taraftarına can-ı gönülden teşekkür ederim. Öyle şeyler hissettirdiler ki taraftar bana 'Şunu yap ' deseler inanın bir dakika düşünmeden yaparım

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.