B. Ü., ULUSLARARASI KONGREYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

B. Ü., ULUSLARARASI KONGREYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Bayburt Üniversitesi, bu yıl ilki yapılacak olan ve kısa adı IDEAL olan (International Dynamic, Explorative and Active Learning Conference) uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapacak.

Bayburt Üniversitesi, bu yıl ilki yapılacak olan ve kısa adı IDEAL olan (International Dynamic, Explorative and Active Learning Conference) uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapacak.

Amerika Tufts Üniversitesi’nden Zekeriya Karadağ, Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Yasemin Devecioğlu Kaymakçı ve Yrd. Doç. Dr. Ramis Bayrak’ın eşbaşkanlığında yürütülen kongrenin davetli konuşmacıları ise Güney Illinois Üniversitesi’den Dr. Lingguo Bu, Twente Üniversitesi’nden Dr. Piet Kommers ile Georgia Üniversitesi’nden  Prof. Dr. John Olive ve Bristol Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sibel Erduran olacak.

Kongre bildirilerinin, “Explorative Learning in Mathematics and Science” ve “Contemporary Trends in Science, Mathematics and Technology Education” isimli yayınlarda yayımlanacağı belirtilirken, şu an için 55 akademisyenden oluşan bilim kurulunun, yurt içi ve yurtdışından katılacak uzman akademisyenlerle daha da genişlemesi bekleniyor.

 Kongreyle ilgili ayrıntılı bilginin elde edilebileceği (www.ideal-conferences.net) web adresinde Bayburt’a ait tanıtıcı bilgilerin yanı sıra Türkiye, Karadeniz Bölgesi ve Bayburt Üniversitesi ile ilgili linklere de yer veriliyor.  

Sitede aynı zamanda Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nun da bir mesajı bulunuyor. Rektör Mollamahmutoğlu, uluslararası alanda böyle bir bilimsel aktivite yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiği mesajında; kongre sayesinde karşılıklı deneyim paylaşımının ve kültürel kaynaşmanın gerçekleşecek olmasına dair temennisinin yanı sıra kongreye katılacak yabancı akademisyenlerin, tarihi değerlerle bezeli Bayburt’tan hoşnut ayrılmaları dileğinde bulunuyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ramis Bayrak, kongrenin Bayburt’a ve Bayburt Üniversitesi’ne bilimsel ve kültürel anlamda katkı sağlayacağını belirterek, “Bu, Bayburt Üniversitesi’nin ilk uluslararası kongresi olacak ve Bayburt’ta da ilk kez bir uluslararası bilimsel etkinlik düzenlenmiş olacak. Dört gün sürecek olan kongre için yurt içi ve yurt dışından gelecek olan yerli ve yabancı akademisyenler, Bayburt’u ve üniversitemizi ziyaret edecek. Bu durum, Bayburt’un hem bilimsel hem sosyal yönlerden gelişmesinin yanı sıra tarihi ve kültürel yönlerinin daha geniş çevrelerce tanınması açısından da yararlı olacaktır” dedi. Bayburt’taki sivil toplum örgütleri ile yerel yönetimden kongreye destek vermelerini isteyen Bayrak, “Sayın Rektörümüz, kongremiz için gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğunu dile getirdi. Bunun için kendilerine teşekkür diyoruz. Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi’nden de destek bekliyoruz. Yurt içi ve dışından gelecek olan konuklarımız, dört gün sürecek olan kongre zarfında Bayburt’u gezecek, tarihi mekânları ziyaret edecekler. Sonuçta bu; sadece üniversiteye değil Bayburt’un kendisine de, sadece bilimsel anlamda değil kültürel anlamda da katkı sağlayacak geniş çaplı bir organizasyondur. Bu organizasyonla kişiler değil, Bayburt tanıtılacak. Bu açıdan sadece üniversite için değil, yerel yönetimler açısından da önemli bir etkinliktir. Bayburt’un tarihi ve kültürel anlamda layığınca tanıtılması için, Bayburt yerel yönetiminin destek ve yardımlarını, ilgisini bekliyoruz” diye konuştu.   

Kongrenin akademik anlamda çok büyük katkılarının olacağına inandığını ifade eden Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Söyüt de “Kongre sayesinde üniversitemizdeki akademisyen arkadaşların da alanında uzman, akademik kariyer sahibi insanları tanımakla vizyonları genişleyecek. Akademik alandaki son gelişmelerden haberdar olacaklar. Farklı kültürlerden gelen meslektaşlarını, bilim insanlarını görme imkânı bulacak olan akademisyenlerimiz, onların bilgi birikimlerinden yararlanacak, çalışmalarını kaynak olarak kullanacaklar. Akademik anlamda bakış açıları büyüyecek. Zaten kongrelerin de en büyük katkısı, gelenlerden vizyon alabilmektir” şeklinde konuştu.

Kongrenin organizasyon komitesi, Bayburt Üniversitesi araştırma görevlileri Emre Kızıl, Murat Abdioğlu, Nuri Can Aksoy, Figen Cam Tosun, Ceren Çevik, Baturay Erdal, Özge Erdem, Hülya Kodan, Esra Özkan, Volkan Senay ile Yrd. Doç. Dr. Fatih Yalçın’dan oluşuyor.  

Teknoloji ağırlıklı konuları içerecek olan ve genel olarak “Teknolojinin Öğretimde Kullanımı” konusunda ortak paylaşımın yapılacağı konferansın ana konuları;Dynamic Learning”, “Explorative Learning”, “Visual Learning”, “Dynamic and Interactive Mathematics Learning Environments (DIMLE)”, “Dynamic and Interactive Science Learning Environments (DISLE)”, “Cyber Learning”, “E-Learning”, “Interactive Learning”, “Computer Based Mathematics Education”, “Computer Based Science Education”, “Net Generation”, “Web 2.0 Technologies”, “Web 3.0 Technologies”, “Virtual Reality for Education”, “Smart Technologies for Education”, “Haptic Technologies”, “Educational Games” başlıklarından oluşuyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi eğitimcilerinin desteğiyle bu yıl Bayburt’ta gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Bilim Kongresi’nin, önümüzdeki yıl da KTÜ’de yapılması ve yurt içi ve dışı konferans zincirleriyle devam etmesi planlanıyor.

Yurt içi ve yurt dışındaki farklı üniversitelerden birçok akademisyen ve bilim insanının katılımıyla her yıl yapılması planlanan ve ilki 02-05 Temmuz 2012 tarihleri arasında Bayburt Üniversitesi’nde düzenlenecek olan kongrenin sponsorluğunu ise TÜBİTAK ve Springer üstleniyor.

afisidea[1].jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.