Bahar şenliği eğlenceleri içki âlemine dönüyor

Bahar şenliği eğlenceleri içki âlemine dönüyor

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün, öğrencileri için düzenlediği bahar şenliklerinde, öğrencilere açıktan açığa içki satışı yapıldı.

Üniversitelerde gençlere içki satılmasının ve dağıtılmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu belirten Yeşilay Gebze Şubesi Başkan Yardımcısı Bilal Başkonuş, üniversitenin öğrencilere alkollü içecek satmasını eleştirdi.



Başkonuş, "Gençlerin sağlığına duyarlı olması gereken öğretmen ve idareciler tam tersine hareket edip gençlerin sağlığıyla oynuyorlar. Anayasa'nın 58. maddesinde 'Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.' şeklinde hüküm var. Ancak Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde yapılan bahar şenliklerinde bu madde ayaklar altına alındı." dedi.

Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 9. maddesinin (h) bendine göre açıkça suç işlendiğini belirten Yeşilay yöneticisi Başkonuş, "Bu maddeye göre bir öğrencinin yükseköğretim kurumunda alkollü içki içmesinin cezası yükseköğretim kurumundan bir veya iki yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiriyor. Buna rağmen bir yemek şirketi ile anlaşıp onun üzerinden alkollü içeceklerin okulda bahar şenliğinde satışının yapılması ibret vericidir. Burada kanunlar ihlal edilmektedir." şeklinde konuştu. Başkonuş, konu ile ilgili Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'na ve Yükseköğretim Kurumu'na müracaatlarda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :