Balyozculardan Yalçınkaya'ya 2 yıldız

Balyozculardan Yalçınkaya'ya 2 yıldız

Devlet kadrolarını değiştirecek olan cuntanın gözdeleri arasında Abdurrahman Yalçınkaya da var..

Yargıçlar, maliyeciler, valiler, kaymakamlar, Başbakanlık bürokratları Balyoz’un hedefindeydi…

Darbenin ertesinde 150 bürokrat tutuklanacak, 23 vali ile sekiz yüksek yargıç ve hakim tasfiye edilecek, kritik görevlere 45 ‘asker’ atanacaktı.

AKP’Lİ BAŞKANIN YERİNE TUĞGENERAL

Albay Yoleri’nin ıslak imzası var

15. Kolordu Komutanlığı’nda görevli Albay Mehmet Yoleri’nin ıslak imzasıyla hazırlanan Lahika’da, 25 kamu personelinin yerine askerlerin atanması isteniyor. Adapazarı Belediye Başkanı Aziz Duran listenin tepesinde.

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI GİTSİN

Duran’ın yerine emekli Tuğgeneral Muttalip Özdemir atanıyor. SEDAŞ Müdürü Mahmut Rumeli’nin koltuğuna Binbaşı Haluk Karakurt oturuyor. Gebze, Sultanbeyli, Ümraniye ve Üsküdar Belediye Başkanları da sakıncalı.

ÇOLAKKADI EMEKLİYE AYRILIYOR

Çetin Doğan cuntası, aralarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in olduğu dokuz yargıcı sıkıyönetim mahkemesinde görevlendirmeyi planlamış. Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ve sekiz hakim ise darbecilerce emekliye ayrılıyor.

ERDOĞAN’IN MÜSTEŞARI HEDEF

Halen Başbakanlık Müsteşarı olan Efgan Ala’nın (2003’te Batman Valisi) aralarında olduğu 23 vali tasfiye ediliyor. Dönemin Gelirler Genel Müdürü Osman Arıoğlu ve Sayıştay Başkanı Mehmet Damar ile birlikte 150 bürokrat gözaltına alınıyor. 1885 üst düzey kamu görevlisi ise tek tek fişlenmiş.

‘KAPATMA SAVCISI’ İKİ YILDIZ ALMIŞ

Balyoz Darbesi, 116 Yargıtay üyesini de fişledi. “Yargıtay Üyeleri Hakkında Değerlendirme” başlığı taşıyan “Gizli” dereceli belgede, üyelerin adlarının karşısına “olumlu” veya “olumsuz” ibareleri taşıyan notlar düşülmüş. “Olumlu” kategorisine alınan üyeler de kendi içinde birden üçe kadar yıldız işaretleriyle ayırt edilmiş. “Olumsuz”ların karşısına ise eksi işareti konmuş.

Listede kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de yer alıyor. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, listede üç yıldızlı ve ‘olumlu’lar arasında. Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu da “olumlu” kategorisinde ama yıldız işaretiyle belirlenen derece notu boş bırakılmış. AKP’ye kapatma davası açan ve yeni bir kapatma davası için hazırlık yapan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya da listenin “olumlu” bölümünde ve iki yıldızlıları arasında.

Kaynak: Taraf

Etiketler :