Başbakan muhalefete sert yüklendi

Başbakan muhalefete sert yüklendi

Bingöl'de vatandaşlara seslenen Erdoğan terörün çözümüne muhalefet sadece terör örgütünden değil diyen Erdoğan mayınlı araziler için 'ne yaptığımızı biliyoruz' dedi.

Erdoğan, Böngöl'de partisinin il başkanlığı toplantısında şunları söyledi:



Tün bölgenin çehresini değiştirecek projeler bugün Bingöllü kardeşlerimize emanet. Bingöllülerin bu projeye sahip çıkacağına inanıyorum. Biz milletimize efendi olmaya değil hizmetkarı olmaya geldik. Makamlar koltuklar gelip geçicidir aslolan hizmet üretmektir. Birgün ayrıldığımızda hoş bir sada bırakmaktır. Bizim için milletin sevgisini kazanmaktan önemli bir şey yoktur. Biz dertli bir partiyiz. Milletimizin derdi bizim derdimizdir.

Bu partiden yozlaşma beklşeyenler beyhude beklerler. Partinin zamanla yıpranacağını ve yorgun düşüreceğini söyleyenler boşuna beklerler... Eğer yorulan, heyecanını yitiren arkadaşımız varsa çekilir. İktidarın bu partiyi yoracağını düşünen varsa boşuna bekler.

Yakaladığımız her hedeften sonra bir sonrakine koşarız bizim heyecanımız yeni ufuklarımız var. Bütün vilayetlerimizde olduğu gibi inançla sesimizi yükseltiyoruz. ne diyoruz, durmak yok yola devam.

Sevgili Bingöllüler bize oy versin vermesin bütün vatandaşlarımızın yükü omuzlarımızdadır. Partimiz teşkilatımız her yükümlülüğün bilincindedir. Etnik siyaset yapmadık yapmıyoruz ve yapanlar gibi de düşünmüyoruz.

Biz her zaman birleştirici bütünleştirici kucaklayıcı olduk. Tüm Türkiye'de siyaset yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Kimi partiler şehit istismarı yaparak Sivas'ın ötesine gitmeden siyaset yapıyorlar. Kimileri ise sanal korkular üreterek siyaset yapıyorlar. Kimileri de Sivas'ın batısına gitmiyerek Kürt vatandaşları istismar ederek siyaset yapıyorlar...

29 Martta Ak Parti Türkiye'nin 7 ayrı copğrafi partisinin 81 ilinde birinci parti olmuştur. Hiçbir vilayette yüzde 20'nin altında oy almadık. Diğerleri ise çok çok gerilerde. 6,5 yılda şunu net gördük. Hangi meseleye el atarsanız belli direnişle karşılaşırsınız: Siyasettir bürokrasidir, hukuk dışı örgütlenmeler olabiliyor.

Değerli kardeşlerim bazen tamamı bir araya gelip üzerimize geliyor. Türkiye'nin sorunları var ama hangisine el atsanız birilerinin kuyruğu acıyor.

Tüm illerimizin yükünü omuzlarımızda hissedip yolumuza kararlıkla devam ettik .Üzerimize yalan ve iftira ile geldiler. Çete mafya terör teröristlerle geldiler. Hiçbirine eyvallah etmedik. Bingöllü de etmedi. Hiçbirinni karşısında eğilip bükülmeyeceğiz. Türkiyenin kanayan yaralarını tedavi etmek istiyoruz. Terör bitsin akan kan dursun istiyoruz. Anaların yüreği yanmasın istiyoruz.

Buradaki insanımızın batıdakilerden fırsat olarak eksiği kalmasın istemiyoruz. Terörün bugünkü dünyasında yeri yok olamaz. Terörle hiçbir hedefe ulaşılamaz. Terörle hiçbir hak elde edilemez. Terörün çıkmaz yol olduğunu görmek en doğrusudur. Terörden beslenenler hep menfaat sağlayanlar oldu. Ve çözümün önüne duvarlar çektiler...

Şunu net söylüyorum, terörle mücadele 71,5 milyon vatan evladının öncelikli meselesidir. Kimlik meselesini ön plana geirmek bu ülkeye ihanet etmektir diye düşünüyorum. Ak Parti herkese eşit mesafededir. Hiçbir zaman çözümsüzlüğü çözüm olarak görmedik. Herkese düşen sorunda iyi niyetin tarafında olmaktır. Ortada sihirli formüller yok. Bu yüzden herkes çözümün parçası olmalı.

Bizim iktidarımızda doğu ve güneydoğu en büyük yatırımlara kavuştuk. Bugüne kadar 12,5 katrilyon yatırım yaptık. Sadece 2,5 katrilyon Köydes ve Beldes için verildi. 4 Katrilyon konut yatırımı yapıldı. 41424 adet konut bitirdik. 2 katrilyon bölgede vatandaşlarımıza aktardık. 1 katrilyon terör mağdurlarına aktardık. Şu anda üniversitesiz ilimiz kalmadı. Tunceli'de üniversite olacak mı diyenler işte buyrun Hakkari'de var. Şimdi buna karşı çıkanlar Ak Parti'nin diktiği ağacın altında gölgeleniyor.

TRT6 Kürtçe yayına başladı. isteyen dilini istediği kursta açsın dedik. Her yeri duble yollarla donattık.

Bütün bunlarla birlikte ülkeyi yenibaştan inşa ediyoruz.

Mayınlarla kalleşçe saldırılarla bu süreci baltalamak istiyorlar. Bu bölgede yaşayanlar bu provokasyonlara alet olmayacak. Bingölle birlikte tüm Türkiye şehitlerine ağıtlar yaktı. Biz artık bu acıları yaşamak istemiyoruz. Kürt vatandaşları terörle bağdaştıran zihniyeti yıkmak istiyoruz.

Muhalefet sadece terör örgütünden gelmiyorlar. Ankara'dan siyaset de yapılacaklara engel oluyor. Benim yıllar önce söylediklerimi bugün söylemeye başladılar. Zihinlerinde lügatlerinde ne kadar kin dolu kelime olduğunu görün. Gaflet, bölücülük gibi kelimeleri ağızlarına alet ettiler. Böylesine seviyesiz bir profil ve üslup bizim tarihimizde olmadı.

Bir benzerini de mayınlı arazilerde yaşıyoruz. Mayınlı araziler konusunda biz bu işi bilerek ve inanarak yapıyoruz. Bunu milletimizin çıkarına devletimizin çıkarına kullanmamıza engel oldular. Sadece olay Suriye sınırı değil.

Biz bunu uluslararası arenada anlatabilirken aynı meclis çatısındakilere anlatamamaktan yakınıyoruz. Sorun bunlara ne yaptınız? Diyecekleri bir şey yok.

Aramıza nifak sokmaya çalışanlara engel olalım o zaman tüm hayallerimiz gerçeğe döner. Ak Parti olarak her türlü engellemye rağmen başarılı işler yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Huzurumuzu sabote etmek isteyenler fırsat vermeyelim. Bu vatanı bu bayrağı aynı hisle bağrımıza basıyoruz.

Bingöl için büyük yatırımlar yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Gülbahar Barajı inşaatı başlıyor. Doğalgaz çalışmamız devam ediyor.

Burada bir şeyi özellikle vurgulamak istiyorum. Partide çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Burada yeni kadro da oluşabilir ve bugüne kadar görev yapan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Bir olacağız beraber olacağız. Ayrı gayrı bizim kitabımızda yok.

Etiketler :