Başbakan teşekkür etmesini öğrenmeli‏

Başbakan teşekkür etmesini öğrenmeli‏

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın teşekkür etmesini bilmediğini söyledi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın teşekkür etmesini bilmediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın, Saadet Partisi’nin referandumda niçin “Evet” verdiğini algılayamadığını ileri süren Erol Erdoğan, “12 Eylül referandumuna Saadet Partisi, başından itibaren ‘Evet’ vereceğini açıkladığı halde, Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın henüz bunu tam algılayamadığına şahit olduk” dedi.

Partisinin Sarıyer İlçe Teşkilatının İstinye Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği geleneksel iftar programında konuşan Erol Erdoğan, geçtiğimiz Salı günü İstanbul Grubu Dostluk Derneği’nin iftarında bir araya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan ile Saadet lideri Kurtulmuş arasındaki referandum diyalogunu gündeme getirdi.

TEŞEKKÜR ETMESİNİ BİLMELİYDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı İstanbul Grubu Dostluk Derneği’nin iftarında kullandığı, “12 Eylül’de Evet, 13 Eylül’de Hayır’ diyeceğiz. Bu değişiklik paketini bir adım olarak görüyoruz, onun için 12 Eylül 2010’da sandığa gittiğimizde tercihimiz evet olacak. Ancak, ihtilal anayasasına tamamen karşı olduğumuzu ortaya koymak için de 13 Eylül’de hayır diyerek millet egemenliğine dayalı yeni bir anayasa talebimizi ortaya koyacağız”  sözlerine Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “13 Eylül’de ‘Hayır’ demenizi anlamakta zorlandım. Şimdi 12 Eylül’e kadar ‘Evet’ dediğiniz bir şeye 13 Eylül’de ‘Hayır’ olmaz. O zaman 13 Eylül’de neye ‘Hayır’ dediğinizi ifade etmek durumunda kalırsınız” şeklinde karşılık vermesinin “algılayamama ve tahammülsüz” göstergesi olduğunu iddia eden Erol Erdoğan, “halbuki Başbakan teşekkür etmesini bilmeliydi” ifadesini kullandı.

TAHAMMÜLSÜZ VE TEK TİPÇİ

Saadet Partisi’nin referandumda niçin “Evet” verdiğini Başbakan Tayyip Erdoğan’ın fark edebilmesi gerektiğine işaret eden Erol Erdoğan, Başbakan’ın herkesten aynı tonda ve aynı şekilde “Evet” beklemesinin yanlış olduğunu vurguladı. Erol Erdoğan, “Tahammülsüz, tek tipçi, teşekkür edemeyen, her söze kulak tıkayan iktidarlar demokrat olamazlar” dedi.

 

“İSTEMEZÜK” MUHALEFETİ SONA ERECEK

Saadet Partisi’nin, "her şeye kötü diyen" muhalefet anlayışını değiştirmeye başladığını ifade eden Erol Erdoğan, “Biz, hangi parti güzel bir iş yaparsa onu destekler, kim de yanlış yaparsa ona açıkça muhalefet eder; meselenin doğrusunu ortaya koyar ve kendi çözümümüzü söyleriz. Biz “yıkıcı” değil “makul” muhalefetiz. Anayasa paketini CHP, MHP ve BDP de getirmiş olsaydı yine “Evet” derdik. “İstemezük" muhalefeti artık sona erecek. Bunun için biz muhalefeti formatlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İKTİDARIN ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ

Sadece “istemezük” muhalefetinin sona ermesinin yetmeyeceğini kaydeden Erol Erdoğan şöyle konuştu: “Her söze kulak tıkayan, her sözü aleyhine zanneden, muhalefetten gelen tekliflere her zaman olumsuz bakan iktidar anlayışı da değişmelidir. Sadece muhalefete format atmamız yetmez, iktidar da format istiyor. Saadet Partisi bunu da başaracaktır. Sözgelimi, 12 Eylül referandumuna Saadet Partisi, başından itibaren Evet vereceğini açıkladığı halde, Sayın Başkan Tayyip Erdoğan’ın henüz bunu bile tam algılayamadığına şahit olduk. Hâlbuki Başbakan evet veren her partiye teşekkür edebilmeli. Saadet’in “evet” demesi AKP’ninki ile aynı gerekçelere dayanmıyor, gerekçelerimiz farklı elbette. Ama sonuçta Saadet, değişimden yana olan tavrını en berrak şekilde ortaya koymuştur. Başbakan bunu fark edebilmeli. Herkesten aynı tonda, aynı şekilde evet beklemesi yanlıştır. Tahammülsüz, tek tipçi, teşekkür edemeyen, her söze kulak tıkayan iktidarlar demokrat olamazlar.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :