Başkana aparatı atan CHP'li vekil konuştu

Başkana aparatı atan CHP'li vekil konuştu

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'yı hedef almadığını, fark etmesi için aparatı attığını söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin demokrasi için kara leke olduğunu belirterek, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten teklifin komisyona iade edilmesini istedi. Komisyon Başkanı Avcı'nın, bant aparatı ile dolaştığını, bununla hukuk dışı uygulamalarını örtmeye çalıştığını öne süren Hamzaçebi, "Konuşmak için Komisyon Başkanı'na yaklaşmaya çalıştım, ancak önüme adeta etten duvar örüldü. Bu arada koruma zannettiğim kişi bana engel oldu. Hoş olmayan kelimeler sarf etti, itmeye çalıştı. Başkanın beni fark etmesi için plastik bir bant aparatını Başkan'ın bulunduğu masaya attım. Bunu Başkan'ı hedef alarak yapmadım. Kimseye, bir yerine bir şey gelsin diye aparat fırlatmadım." şeklinde kendini savundu.

Görüşmelerin tutanaklarını aldıklarını, komisyon görüşmelerinin ses kayıtlarını da dinleyeceklerini aktaran Hamzaçebi, teklifin 7. maddeden itibaren tekrar görüşülmesi gerektiğini kaydetti.
 

 
 
CİHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.