Başkanlar Bir Dokundu BİN AH İŞİTTİ

Başkanlar Bir Dokundu BİN AH İŞİTTİ

Bayburt Üniversitesi öğrencileri ile Bayburt esnafını bir araya getiren foruma öğrencilerin şikâyetleri damga vurdu. Şikâyetleri tek tek not eden esnaf odaları başkanları, her türlü olumsuz durumlarda kendilerine telefonla ulaşılması halinde gereğinin en

Bayburt Üniversitesi öğrencileri ile Bayburt esnafını bir araya getiren foruma öğrencilerin şikâyetleri damga vurdu. Şikâyetleri tek tek not eden esnaf odaları başkanları, her türlü olumsuz durumlarda kendilerine telefonla ulaşılması halinde gereğinin en kısa zamanda yapılacağı sözünü verdi.

Bayburt Üniversitesi Spor Kültür ve Sağlık Daire Başkanlığı tarafından öğrencilerle esnafı bir araya getiren forum ilginç görüntülere sahne oldu. İİBF çok amaçlı salonda gerçekleştirilen ve Bayburt Esnaf Odaları Başkanı Selahattin Karaman, Terziler Berberler ve Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Serdar Saka, Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Abdulmuttalip Sancar, Kahveciler Otelciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Kadir Çakal ve Aydıntepe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Albeni’nin katıldığı foruma öğrencilerin şikâyetleri damga vurdu. Ekmek fiyatlarından, terzilere, dolmuş güzergâhlarından ev kiralarına kadar şikâyetlerini esprili bir dille sıralayan öğrenciler salonu kahkahaya boğdu. Öğrencilerin şikâyetlerini not eden oda başkanları karşılaştıkları her türlü sorunda kendilerine ulaşmaları halinde problemin en kısa zamanda çözüleceğini belirtti.

Esnaf Odaları Başkanı Selahattin Karaman esnafın davranış ve tutumlarından şikâyetçi olan öğrencilere, esnafın daha sık kontrol edileceğini, gerekirse ilgili oda başkanı ile bizzat teftiş edeceklerini ve gerekli yaptırımı uygulayacaklarını ifade etti. Öğrencilerin Bayburt’un emaneti olduğunu söyleyen Karaman kimsenin farklı muameleye tabi tutulamayacağını söyledi.

Dolmuş güzergâhları ve dolmuş kalkış saatleri ile dolmuş esnafının davranışları en çok şikâyet konusu olurken başkan Karaman konu ile bizzat kendisinin ilgileneceğini belirterek daha konforlu dolmuşların hizmet vermesi için de gerekli çalışmaların başladığı müjdesini verdi.

Ev kiraları ve ev sahiplerinin öğrencilere ev vermemesi konusundaki şikâyetleri cevaplayan Terziler Berberler ve Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Serdar Saka, öğrenci ve bekârların Türkiye’nin her yerinde kiralık ev problemi yaşadığını, sorunun Bayburt’a özgü olmadığını hatırlattı. Saka, problemin zamanla çözüleceğini umduğunu ifade etti.

Forumun yöneticiliğini yapan Bayburt Üniversitesi Spor Kültür ve Sağlık Daire Başkanı Coşkun Koçhan barınma probleminin, yeni yapılacak 700 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu yurdu ile büyük oranda çözüleceğini kaydetti.

Aydıntepe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Albeni ise oda başkanları içinde şikâyetlerle en az muhatap olan başkan olmanın rahatlığıyla konuştuğunu vurgulayarak sözlerine başladı. Saka, öğrencilerin bütün sıkıntılarının, Bayburt Üniversitesi’nin ilk öğrencileri olmalarından kaynaklandığını, her yeni girişimde bu tür aorunların yaşandığının altını çizdi.

Forumda söz alan İİBF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Selahattin Kaynak, üniversitenin Bayburt için tek çıkış yolu olduğunun altını çizdi. Öğrencilerin cebindeki her kuruşu Bayburt’ta harcadığını bunun da iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Kaynak Bayburt esnafının da öğrenci ve akademisyenler için yatırım yapması gerektiğini belirtti.

İki saat süren forum, Yrd. Doç. Dr. Selahattin Kaynak tarafından oda başkanları adına Bayburt Esnaf Odaları Başkanı Selahattin Karaman’a çini tabak hediye edilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :