Batum’un yaptığı kağıttan siyasettir..

Batum’un yaptığı kağıttan siyasettir..

HAS PARTİ Ankara İl Başkanlığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un, asker için kullandığı ''Meğer kağıttan kaplanmış'' ifadelerini, Ankara Kızılay Postanesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

HAS PARTİ Ankara İl Başkanlığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un, Zonguldak'ta, asker için kullandığı ''Meğer kağıttan kaplanmış'' ifadelerini, Ankara Kızılay Postanesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

“CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un, Zonguldak'ta, asker için kullandığı ''Meğer kâğıttan kaplanmış'' ifadesinin,CHP zihniyetinin çirkin bir tezahürü ve darbe istediğinin açık bir yansıması olduğunu kaydeden” HAS Parti Ankara İl Başkanı Av. Abdülhamit GÜL,İnsan temel hak ve hürriyetleri konusunda uzman olan Batum'un adeta darbe çığırtkanlığı yapmasının oldukça  düşündürücü ve dehşet verici olduğunun altını çizdi.

HAS Parti Ankara İl Başkanı Av. Abdülhamit yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Batum'un, kullandığı ifadeyle Türkiye'nin silahlı gücünü aşağılayarak, orduyu siyasal alana ve daha da ötesinde vatandaşların bütün sosyal hayatını etkileyecek bir müdahale yapmaya davet ve tahrik etmekten başka bir anlamı ve manası yoktur. Bu sözler statükocu CHP zihniyetinin dışavurumudur. CHP zihniyetine göre iyi ve kahraman asker, yeri geldiğinde hukuku, milli iradeyi ve demokrasiyi yok sayan, zihniyeti doğrultusunda toplum mühendisliğine soyunarak herkese ve özellikle siyasal iktidara rota çizen; ancak uymadığı zaman da masaya yumruğunu vuran askerdir aksi halde CHP'nin askeri "kâğıttan kaplan” kağıttan asker" olarak görmektedir. Aslında bu tavrı ve tutumuyla CHP temsilcisinin ortaya koyduğu siyaset “kâğıttan bir siyasettir”. CHP zihniyetinin 1960 darbesini, sokak sokak, mahalle mahalle gezerek zemin hazırladığı hala zihinlerde tazeliğini korumaktadır. 12 Mart muhtırasında hazır ola geçen,  28 Şubat’ta rahata geçerek coşan, CHP bu antidemokratik, bu “halka rağmen halk içinci”, bu darbe özlemi tutumundan dolayı protesto ediyor ve CHP’nin milli iradeye saygıyı esas alan, halkın demokratik özlemine ve moral değerlerine uyumlu bir çizgide siyaset yapmasını bekliyoruz.”

Yapılan basın açıklamasının ardından İl Başkanı Gül ve partililer tarafından,“kağıttan yapılmış temsili asker postalı”, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'a kargo ile  ulaştırılmak üzere CHP genel merkezine gönderildi.

Etiketler :