Bayburt Üniversitesi 5 bin sınırına dayandı

Bayburt Üniversitesi 5 bin sınırına dayandı

Üniversite yerleştirme tercihlerinde üst sıralarda yer alarak dikkatleri çeken Bayburt Üniversitesinde kesin kayıt dönemi sona erdi. 19 Eylül’de eğitim öğretime başlayacak olan üniversitede yeni kayıtlarla birlikte aktif öğrenci sayısı 4 bin 644’e yükseli

Üniversite yerleştirme sonuçlarında yakaladığı başarı ile köklü üniversiteleri geride bırakan Bayburt Üniversitesinde kesin kayıt dönemi sona erdi. Diploma, fotoğraf ve harç makbuzu belgesi ile kayıt işlemleri gerçekleştirilerek öğrencilere kolaylık sağlanan kayıt döneminde toplam 1574 öğrencinin kaydı gerçekleştirildi.

Gidenlerin değil gelenlerin üniversitesi

Önceki yıllarda kayıt sildirme ve başka üniversitelere geçişin sık yaşandığı Bayburt Üniversitesi adeta cazibe merkezi haline gelerek diğer üniversitelerden öğrenci çekmeye başladı. 2011-2012 eğitim öğretim yılında yatay geçiş ile 7, dikey geçiş ile de 25 öğrenci Bayburt Üniversitesi’ne kayıt yaptırırken 20’den fazla öğrenci de diğer üniversitelerden kaydını sildirerek Bayburt Üniversitesine kayıt yaptırdı.

Bayburt Üniversitesi yine bir adım önde

Yeni kayıt yaptıran 7 öğrenci ile birlikte toplam 11 yabancı öğrencinin eğitim gördüğü Bayburt Üniversitesi bu yıl bir ilke daha imza attı. Online başvuru sistemi ile yabancı uyruklu öğrencilere başvuru kolaylığı sağlayan Bayburt Üniversitesi, Türkiye’de bu sistemi kullanan ilk üniversiteler arasında yer aldı.

Öğrenci sayısı hızla artıyor

Henüz 3 yaşında olmasına rağmen öğrenci sayısını hızla artıran ve yeni kayıtlarla birlikte toplam 4 bin 644 öğrenci sayısına ulaşan Bayburt Üniversitesinin, boş kalan kontenjanlara yapılacak yerleştirmeyle bu sayıyı daha da yukarı çekmesi bekleniyor.

Bayburt Üniversitesinde 2011-2012 akademik yılı 19 Eylül pazartesi günü başlayacak. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.