Bayburt Üniversitesi’nden Aşure İkramı

Bayburt Üniversitesi’nden Aşure İkramı

REKTÖR COŞKUN, ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE AŞURE YEDİ

Bayburt Üniversitesi’nde Muharrem ayı dolayısıyla aşure ikramında bulunuldu. 

Semavi dinlerce kutsal kabul edilen ve halk arasında yaygın ifadesiyle “aşure günü” olarak bilinen Hicri Muharrem Ayı'nın 10'uncu günü dolayısıyla Dede Korkut Kampüsü’nde aşure standı açıldı. Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve üniversite erkanı, öğrenciler ile birlikte aşure yedi. Öğrenciler, aşure ikramından dolayı Rektör Coşkun’a teşekkür etti.   

Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Tarih Kulübü tarafından açılan standı da ziyaret ederek, burada da öğrencileriyle birlikte aşure ikramına katılan Rektör Coşkun, öğrencilere aşure gününün anlam ve  önemini sordu. Açtıkları stantta arkadaşlarına ve hocalarına aşure ikram eden kulüp üyeleri, Aşure Günü’nün sadece İslam dünyasında değil, Hıristiyanlar ve Yahudilerce de kutsal sayıldığını ifade ederek, “Muharrem ayı, hem İslam’da hem de diğer dinlerde kutsal kabul ediliyor. Bir hadise göre; 9, 10 ve 11. günleri özellikle oruçlu geçirmek evladır. Özellikle 10. günü ayrı bir öneme sahip, çünkü bazı peygamberler Aşure günü Allah'ın özel lütuflarına mazhar oldu. Nuh (as) ve yanındakiler Muharrem'in 10. günü boğulmaktan kurtuldu. Nuh kavminin kalan son 10 yiyecekle yaptıkları aşure, bu mübarek güne adını verdi. Bu nedenle biz de Bayburt Üniversitesi olarak bu önemli günü aşure ikramıyla anmak, kutlamak istedik” dedi.

Birçok peygamberin içinde bulunduğu sıkıntı ve hastalıktan o gün kurtulduğu, dualarının kabul olduğu rivayet edilen Aşure Günü’nün, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) de oruçla değerlendirilmesini tavsiye ettiği belirtiliyor.  

img_2329[1].jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.