Bayburt'ta Kutlu Doğum kutlandı

Bayburt'ta Kutlu Doğum kutlandı

Bayburt Üniversitesi Öğrencilerinden Mevlit Ziyafeti

Bayburt Üniversitesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü’nün (İDİKAB) “Kutlu Doğum Programı” etkinlikleri çerçevesinde, üniversite öğrencileri tarafından Bayburt Merkez Ulu Cami’de mevlit programı düzenlendi. Akşam namazının ardından okunan mevlide Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt İl Müftüsü Peyami Güngör’ün yanı sıra öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


İDİKAB Eğitimi Bölümü’nün düzenlediği ve bir haftaya yayılan “Kutlu Doğum Programı”, Bayburt Merkez Ulu Cami’de okunan mevlitle devam etti. Akşam namazını müteakiben İDİKAB öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mevlit, okunan ilahi ve kasidelerin ardından edilen dualarla sona erdi. Mevlit sonrasında öğrenciler tarafından vatandaşlara gül suyu ve lokum ikram edildi.
 

Mevlit sonrasında İl Müftüsü Peyami Güngör’ün daveti üzerine Rektör Prof. Dr. Mollamahmutoğlu, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, üniversitede görevli akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar Din Görevlileri Derneği’ne geçerek bir süre sohbet etti.


“Kutlu Doğum Programı” etkinlikleri, bu gece Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Naat Gecesi ile sona erecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.