BBC'nin İsrail Yorumu

BBC'nin İsrail Yorumu

İngiliz BBC televizyonu, Mavi Marmara gemisinin bugün Türkiye'ye dönüşünü konu alan haberinde, Türk-İsrail ilişkilerine de yer verdi.

İngiliz BBC televizyonu, Mavi Marmara gemisinin bugün Türkiye'ye dönüşünü konu alan haberinde, Türk-İsrail ilişkilerine de yer verdi. BBC, İsrail'in hala Gazze'yi abluka altında tuttuğunu ve burada yaşayan Filistinlilerin hareket alanını kısıtladığını vurguladı.

Türkiye ile İsrail'in son 15 yıldır iyi ilişkilere sahip oldukları bilgisine yer veren İngiliz kanalı, gerileyen ilişkilerin ardından iki ülke yetkililerinin yakın zaman önce Cenevre'de bir araya geldiklerini aktardı. Ancak görüşmelerin, İsrail'in özür dilememesi nedeniyle başarısız olduğu belirtildi.

BBC, Davutoğlu'nun, "İsrail'de çıkan yangını söndürmek için yaptığımız yardımlar karşılığını bulmadı." sözlerine yer verirken, haberde İsrail Dışişleri Bakan sözcüsü Yigal Palmor'un ülkesinin geçmişte Türkiye'ye yaptığı yardımların daha fazla olduğu ifadeleri yer aldı. Palmor ayrıca Türkiye ile ilişkilerin gelişimini desteklediklerini söyledi.

Mavi Marmara gemisinin İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı kırmaya çalıştığını hatırlatan BBC, "Olaydan sonra biraz olsun abluka gevşetildi. Bazı malların Gazze'ye girişine izin verildi. Ancak İsrail hala tam bir abluka uygulamasına devam ediyor. Gazze halkının hareket alanını kısıyor." ifadelerine yer verdi.

CİHAN

 

Etiketler :