BDP'li vekillerden PKK halayı

BDP'li vekillerden PKK halayı

PKK'nın başlattığı eylemlerin 28'inci yıldönümünde, BDP'li vekiller halay çekti.

PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 15 Ağustos 1984 tarihinde başlattığı kanlı eylemlerin 28'inci yıldönümünde Şırnak'ın Cizre ilçesinde gösteri yapan gruplar polise ses bombalı, havai fişekli saldırıda bulundu.

GÖSTERİLER YAPILDI

Polis, grupları dağıtmak için gaz bombası kullandı. İdil Caddesi'nde toplanan gruplar karayoluna taşlarla kapatıp, lastikler yakarak araçların geçişine izin vermedi. Göstericilerin, polise yine ses bombalı ve havai fişekli saldırıda bulunması üzerine zırhlı araçlarla müdahale edildi. Göstericilerin attığı ses bombaları da olayları görüntüleyen gazetecilerin yanlarında patladı.

Nusaybin'deki Nevruz alanında toplanan göstericiler havai fişekler atarak, PKK flamaları ile pankartlar taşıdı. Bazı yüzleri kapalı göstericiler PKK lehine sloganlar atarken, çoğunluğu çocuk olan bir grup da ateşler yaktı. Batman'ın Bağlar Mahallesi'nde aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu grup, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.