Bilişimci genç mucitlerden tasarımlar

Bilişimci genç mucitlerden tasarımlar

5.e-dream Animasyon, Web Tasarım , Afiş Tasarım ve Programlama Yarışması finalistleri belli oldu.

9 Martta başvuruları tamamlanan yarışmaya bu yıl 1853 proje başvurdu. 125 proje 4 Nisan’da İstanbul Fatih Koleji Kampusünde yapılacak olan finalde yarışmaya hak kazandı. En çok finalisti 38 projeyle İstanbul çıkarırken, Ağrıdan 1 proje finale kalmayı başardı.

Geçen yıl yapılan 4. E-DREAM ‘e Türkiye genelinden 68 farklı ilden 1745 proje başvurmuştu. “Hayalimdeki şehir, hayalimdeki okul, hayalimdeki ev, robot, araba, mekanik araçlar, yöresel türküler, yöresel yemekler, etkinlikler, bilimsel gelişmeler, kitap tanıtımı, şiirler, şairler…” gibi bir çok konunun gençlerin hayallerine yansıması sonucu oluşan tasarımlar 5. e-dream Animasyon , Web Tasarım ve Programlama Yarışmasında ortaya çıkıyor.

Yarışmaya bu yıl eklenen Afiş Tasarımı kategorisinin konusu ise “Dünya Barışı”. Gençler, Dünya Barışı kavramının kendilerine hissettirdiklerini birbirinden ilginç tasarımlara yansıttılar.

BİLGİ PAYLAŞIM KAYNAĞI

Gençlere bilişim dünyasının büyüleyici atmosferinde araştırma yapma fırsatı veren ve hayal güçlerinin gelişmesine katkıda bulunan yarışma , bilgisayarın bir oyun aracı olmaktan çıkarılmasını ve bir “BİLGİ PAYLAŞIM KAYNAĞI” olmasını hedefliyor.

Ulusal düzeyde gerçekleşen yarışma ; İköğretim öğrencileri için Web Sayfası, Animasyon, Afiş Tasarımı, Liseler için programlama , web sayfası tasarımı , Animasyon Tasarımı ve Afiş Tasarımı olmak üzere yedi kategoride gerçekleşiyor. e-dream ANİMASYON, WEB TASARIM, AFİŞ & PROGRAMLAMA YARIŞMASI=, gençlere hayallerindeki geleceği bugünden şekillendirme fırsatı veriyor.

BASIN DA ÖDÜLLENDİRİLECEK

Bu arada 5.e-Dream Yarışması kapsamında verilecek olan 2009 Basın Bilişim Ödüllerine başvurular devam diyor. Basının bilişim haberlerine gösterdiği ilgiyi değerlendirmek amacıyla dağıtılan ödüller, Yılın Haber İnternet Sitesi, Yılın Bilişim İnternet Sitesi, Yılın Bilişim televizyon Programı, Yılın Bilişim Dergisi,Yılın Bilişim Haberleri ( Gazete, Televizyon ve İnternet Haberi) ve Yılın Bilişim Özel Ödülü kategorilerinde verilecek

Bu yıl beşincisi yapılacak olan e-Dream Animasyon, Web Tasarım , Afiş ve Programlama Yarışması , Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Fatih Koleji ve GOLD BİLGİSAYAR tarafından düzenleniyor

http://www.e-dreamfatih.info

SERGİ VE ÖDÜL TÖRENİ

4 Nisan 2009- Fatih Koleji Beykent Kampüsü- 9.00-18.00



Etiketler :