Blue-Ray oynatıcı alırken nelere dikkat etmeli?

Blue-Ray oynatıcı alırken nelere dikkat etmeli?

Krsital berraklığında görüntüler sunan Blu-Ray diskleri oynatabildiğiniz Blu-Ray oynatıcıları satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Geleneksel DVD'lerde izlediğimiz video içerisindeki karelerin piksel sayısı 350.000 pikselden daha az iken 1080p HD videolarda ise bu piksel sayısı 2 milyondan daha fazla. Bu da bir Blu-Ray medya içerisindeki videonun görüntü kalitesinin DVD içerisindekilere göre yaklaşık 6 kat daha iyi olduğunun göstergesi.

Teknoloji oldukça hızlı gelişiyor ve buna bağlı olarak görüntü sektöründeki ürünlerde yeni teknolojilere ayak uydurmaya çalışıyor. Günümüzdeki Blu-Ray oynatıcılar parlak HD resim kalitesi, hızlı disk kullanımı, entegre edilmiş Wi-Fi ve Internet TV  gibi özellikler sunuyorlar.


 

Eğer bugünlerde bir Blu-Ray oynatıcı almak istiyorsanız yaklaşık 200 dolarlık bir bütçe ayırmak zorundasınız. Tabii bu değer isteklerinizle doğru orantılı. Blu-Ray oynatıcınızdan farklı beklentileriniz ( WiFi, sabit disk v.b. )varsa fiyat biraz daha artacaktır. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, Blu-Ray alacaklar için özel bir inceleme hazırladı.


Blu-Ray oynatıcı almaya kara vermeden önce şunu bilmezinde fayda var. Blu-Ray medyalar DVD'lere göre pahalıdır. Eğer Blu-Ray medyalar sizin bütçenizi zorlamayacaksa Blu-Ray oynatıcı almanızı öneriyorum. Yoksa izlemeyeceğini bir medya formatına deteği olan bir oynatıcıya boşu boşuna para ödemiş olacaksınız ki bu bedel oldukça fazla. Ama şunu belirtmemde fayda var. Blu-Ray oynatıcılar geçmişe dönük formatlara ( DVD, VCD ) destek veriyorlar.


Blu-Ray Oynatıcı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Noktaları Görmek İçin Tıklayın

Eğer 1080p HDTV'ye sahipseniz Blu-Ray oynatıcı aldıktan sonra Full HD filmleri sunduğu en son kalite ile izleme şansına sahipsiniz. Eğer Full HD bir TV'niz yoksa Blu-Ray filmlerden alacağınız zevk düşük olacaktır.

Bir buçuk yıl öncesinde 1080p TV'ler oldukça uygun fiyatlarla alıcı bulmaya başladığında Blu-Ray oynatıcılar fiyat açısından oldukça yüksek değerlere sahipti. Fakat bugün, 1080p standarr TV özelliği haline geliyor ve Blu-Ray'ler de DVD'lerin yerini alıyor.


Bugünlerde yeni DVD oynatıcı almak fiyat açısından hiç sorun değil. Ama teknolojiye yatırım yapıyorsanız mantıklı bir yatırım yapmamış oluyorsunuz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :