BM İşkencenin Önlenmesi Alt Komitesi (SPT) Tihek'te

BM İşkencenin Önlenmesi Alt Komitesi (SPT) Tihek'te

Birleşmiş Milletler İşkenceye Karşı Sözleşme’ye Ek İhtiyari Protokol’ün (OPCAT) denetim mekanizması olan İşkencenin Önlenmesi Alt Komitesi (SPT) 4-15 Eylül 2022 tarihleri arasındaki Türkiye'de

Birleşmiş Milletler İşkenceye Karşı Sözleşme’ye Ek İhtiyari Protokol’ün (OPCAT) denetim mekanizması olan İşkencenin Önlenmesi Alt Komitesi (SPT) 4-15 Eylül 2022 tarihleri arasındaki Türkiye ziyareti kapsamında, 06 Eylül 2022 tarihinde Ulusal Önleme Mekanizmasıyla (TİHEK) bir araya geldi.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu binasında gerçekleşen ve Kurul Üyeleri Av. Harun Mertoğlu, Dilek Ertürk, İsmail Ayaz, Mehmet Emin Genç, Muhammet Ecevit Carti, Saffet Balın, Ünal Sade ile Av. Zennure Ber’in hazır bulunduğu toplantı, İkinci Başkan Av. Alişan Tiryaki ve SPT Heyeti Başkanı Suzanne Jabbour’un açılış konuşmalarıyla başladı.

Heyetler arasındaki ikili görüşmeler kapsamında, Ulusal Önleme Mekanizması Koordinatörü Mehmet Alp Didinmez ile Birim Uzmanları Dr. Ertuğrul Yazar ve Çiğdem Çelik tarafından, "Ulusal Önleme Mekanizmasının Çalışma Metodolojisi", “Ulusal Önleme Mekanizmasının Yapısı ve Çalışmaları” ile SPT’nin 6-9 Ekim 2015 tarihinde ülkemize gerçekleştirdiği istişari ziyaretten sonra Ulusal Önleme Mekanizmasına yönelik tavsiyeleri hakkında yaşanan gelişmeleri içeren “SPT Tavsiyelerinin Yerine Getirilmesi” konulu sunumlar gerçekleştirildi. SPT üyeleri tarafından söz konusu sunumlarda aktarılan bilgilere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.