Borusan, yanlış yapmamış yanlış algılanmış

Borusan, yanlış yapmamış yanlış algılanmış

Ralli şampiyonu Burcu Çetinkaya ile sponsorluk anlaşması yapan ancak Çetinkaya'nın partnerinin başörtülü olması nedeniyle desteğini geri çeken firma bu kez gazetelere ilan verdi.

Borusan firması, ralli şampiyonu Burcu Çetinkaya ile sponsorluk anlaşması yapmış ancak Çetinkaya 1 yıllık kullanım hakkını aldığı BMW'yi ekranda başörtülü arkadaşı Merve Sena Kılıç ile test edince 'imajımız bozuldu' diyerek sponsorluğu iptal etmişti.

Yeni Şafak gazetesinin 'Başörtüsü BMW'nin kimyasını bozdu" başlığıyla verdiği haberde, Çetinkaya'nın sözleşme gereği tanıtım için yayına başladığı ancak yayınlardan sonra Borusan Genel Müdürü Hakan Bayülgen'den 'Dinci imajın rahatsız ediyor' şeklinde bir uyarı aldığı, en sonunda da 'bütçe kısıntısı' gerekçe göstererek sponsorluk talebinin 3 gün sonra geri çevrildiği belirtiliyordu.

Gazetenin bu haberinin ardından Borusan'dan yapılan açıklamada Genel Müdür Hakan Bayülgen'in sözlerine sahip çıkılmamış, "Yeni Şafak Gazetesi'nin 28 Aralık 2012 tarihli nüshasında yayınlanan 'Başörtülü binince BMW bozuluyor' başlıklı haberi büyük bir üzüntü ile okuduk. Ne Borusan Otomotiv'in, ne temsilcisi olduğumuz BMW'nin, ne de bağlı olduğumuz Borusan Grubu'nun haberde ileri sürülen yaklaşımları benimsemesi kesinlikle söz konusu değildir. Borusan Otomotiv olarak kimseyi dini inançları ya da yaşam tarzı tercihleri nedeniyle ayrımcılığa tabi tutmamız söz konusu olamaz. Herkesin inancına, giyimine ve yaşam tarzına saygımız sonsuzdur." denilmişti.

Yeni Şafak'ın belgelere dayandırarak verdiği ikinci bir haberle iyice köşeye sıkışan Borusan, bu kez gazetelere tam sayfa ilan vererek "yanlış anlaşıldıklarını" ileri sürdü. İşte firmanın gazetelere tam sayfa verdiği ilan metni:

"Kamuoyuna saygıyla
 
Herkesin dil, din, ırk, inanç, giyim ve yaşam tarzına saygımız sonsuzdur; ayrımcılık yapmamız aslı söz konusu olamaz.
 
Son günlerde Borusan Otomotiv ve Borusan Grubu hakkında, bir sponsorluk görüşmesi ile ilişkilendirilerek ortaya atılan "ayrımcılık" iddialarıyla ilgili ifadeleri kabul etmemiz mümkün değildir.
 
Yanlış algılanmaktan ötürü son derece üzgünüz.
 
İstemeyerek bir parçası olduğumuz bu durumdan etkilenen herkesin hassasiyetini içtenlikle paylaşıyoruz."
 
BORUSAN 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum