Bu teknolojiler dünyayı değiştirecek

Bu teknolojiler dünyayı değiştirecek

Bilim kurgu filmlerinde izlediğiniz teknolojilerin bir kısmı çoktan gerçek oldu. Bazıları ise 10 yıl içerisinden hayatımıza giriş yapacak. Peki hangi teknolojiler kesin olarak gerçeğe dönüşecek? İşte o teknolojiler ve özellikleri…

Bugün cep telefonsuz sokağa çıktığınız zaman kendinizi eksik hissediyorsunuz. Ancak, 1970'li yıllarda bu cihazlar sadece bilim kurgu dizilerinde görülen ve gerçek olma ihtimali çok düşük olan hayal ürünleriydi. Bilim kurgu yazarlar teknolojiyi yıllar öncede tasarlayıp sektöre yön vermeye devam ediyor.

Geleceğe Neler Yön Verecek?


10 Yıl İçerisinde Hayatımıza Girecek Diğer Teknolojileri Görmek İçin Tıklayınız

10 yıl içerisinde hayatınızı değiştirecek olan teknolojilerin neler olduğunu hiç düşünüz mü? Günlük yaşantınızda neler yaşanacak? Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in editörleri, bilim kurgu filmlerindeki teknolojilerden hangilerinin gerçek olacağını günümüzdeki araştırmalar ışığında bir araya getirdi.

Hologram TV

Star Wars filmlerinde hologramlar sayesinde günlük iletişimden siyasi meselelere kadar birçok konunun halledildiğini görmüşsünüzdür. Sinema için görsel efekt hilesi olan bu teknoloji araştırmacıların elinde gerçeğe dönüştü. Geleceğin televizyonlarının360 derece görüntü vereceğini söylesek nasıl hissederdiniz?

Hologram televizyonlar sayesinde bir maçı istediğiniz açıdan izleyebileceksiniz. Filmlerde ise aksiyonun içerisinde olacaksınız. Şu anda prototip aşamada olan hologram televizyonlardan iki farklı model bulunuyor. Bunlardan birisi silindir şeklindeki yüzeye 360 farklı resim yolluyor.

Diğeri ise dijital resimleri çizerek bunları hologram haline getiriyor. CeBIT ve diğer fuarlarda örnekleri gösterilen bu teknolojiler 10 yıl sonra hayatınızı değiştirecek.

Robot Hizmetçiler

Jetgiller adlı çizgi dizide evin tüm işlerini yetenekli bir robot hallediyordu. O dönemde temizlikten şikâyet eden herkes bu teknoloji hayal edip durdu.

Bu teknoloji sadece 6 yıl içerisinde gerçek olacak. Günümüzde bile kullanılabilen robot hizmetlerin en büyük sorunu yapım maliyetlerinin fazlasıyla yüksek olması.

Şirketler robot hizmetçi modellerini ortalama bir otomobil fiyatıyla satıyor. Daha basit disk şeklindeki modeller ise ucuz olmalarına karşın sadece etrafta dolaşan cihazlar olmaktan öteye gitmiyor.

Robot teknolojisindeki ilerleme ve yatırımlarla birlikte önümüzdeki yıllarda robot hizmetçilerin fiyatları düşecek. Japonya'da şu anda birçok önemli müze ve plazadaki tanıtımlar kadın robotlar tarafından yapılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :