Bu üniversitede neler oluyor?

Bu üniversitede neler oluyor?

Profesörlük unvanı alınan Doç. Dr. Hasan Zafer Acar, şok iddialarını gündeme taşıdı:

Profesörlük unvanı alınan Doç. Dr. Hasan Zafer Acar, ''Rektörlüğe isimsiz dilekçe verildiği öne sürülerek, hukuk dışı bir şekilde, atamamı yapan aynı yönetim kurulu ve rektör, profesörlük unvanımı alarak üniversite ile ilişiğimi kesti'' dedi.

 
Acar, yaptığı yazılı açıklamada, 2009 yılında Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi profesörlük kadrosuna başvuruda bulunduğunu belirtti.

Üniversite tarafından farklı üniversitelerden oluşturulan 5 kişilik jüriden 4'ünün olumlu raporu, Üniversite Yönetim Kurulu'nun olumlu kararı ve Rektörün onayı ile 30 Mart 2009 tarihinde profesörlük kadrosuna atandığını ifade eden Acar, ''2 ay sonra da Rektör'ün teklifi ile YÖK tarafından Dekanlık görevine atandım'' dedi.

Acar, göreve başladıktan sonra üniversitede birçok birimde yaşanan yolsuzluk olaylarından şüphelendiğini belirterek, bu durumu sözlü ve yazılı olarak üniversite Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli'ye bildirdiğini, buna rağmen yaşanan bu yasa dışı uygulamalara idare tarafından hiçbir müdahale yapılmadığını ileri sürdü.

Bunun üzerine yaklaşık 6 ay önce Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve YÖK Başkanlığı'na şikayet dilekçesi verdiğini belirten Acar, ''Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturmalar sonrasında Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı tarafından yapılan operasyonlar sonrasında biri Rektör Yardımcısı, 4'ü daire başkanı olmak üzere şu ana kadar 15 kişi tutuklandı'' dedi.

Tutuklanan İdari Mali İşler Daire Başkanı'nın yerine atanan daire başkanın da bir hafta sonra tutuklandığını ifade eden Acar, şunları kaydetti:

''Talebelere devlet tarafından yemek yardımı olarak verilen günlük 2.5 lira yardım parası bile, firmanın idare ile yaptığı anlaşmayla, dolandırılıp yaklaşık 7 bin lira yolsuzluk yapılmıştır.

Benim Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetimin öğrenilmesinden sonra bugüne kadar hakkımda 8 soruşturma açıldı. Rektörlüğe isimsiz dilekçe verildiği öne sürülerek YÖK'e gönderilen profesörlüğümün alınması talebiyle oluşturulan 3 kişilik jürinin olumsuz raporu gerekçe gösterilerek, hukuk dışı bir şekilde, atamamı yapan aynı yönetim kurulu ve rektör, profesörlük unvanımı alarak üniversite ile ilişiğimi kesti. Rektör'ün bir gazeteye verdiği demeçte 'Biz atadık-Biz aldık' şeklindeki demeci, yapılan bu yasa dışı uygulamanın mantığını ortaya koymaktadır.''

Acar, ''Evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklanacağı'' yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Etiketler :