Bülent Uygun İkinci Lige mi?

Bülent Uygun İkinci Lige mi?

Rizespor'da yönetim, teknik heyetin istifasıyla boşalan göreve Nurullah Sağlam veya Bülent Uygun ikilisinden birisini düşünüyor.

Bank Asya 1. Lig'de sahasında Karşıyaka'ya 2-0 yenildikten sonra teknik direktör Oktay Çevik ile yollarını ayıran Çaykur Rizespor'un başkan yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Çaykur Rizespor'da daha önce görev yapmamış teknik direktör ile çalışmak istediklerini söyledi.

İstanbul'da Metin Kalkavan başkanlığında toplanacak olan yönetim kulunun Nurullah Sağlam ve Bülent Uygun gibi isimleri değerlendireceği ve bu kişilerin Çaykur Rizespor'da görev alması için iş adamlarının da devreye gireceği öğrenildi.

Başkan yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, öze dönüş çalışmaları kapsamında sezon başında Oktay Çevik ve ekibine görev verdiklerini belirterek, ''Rizeli olanlara güvenerek şans verdik. Maalesef son 4 haftadır aldığımız mağlubiyetler taraftarımızın da sabrını taşırdı. Maç sonrası bir gurup taraftar tesislere gitti ve protesto gösterisi yaptı. Rize halkı başarısızlığı asla kabul etmez. Rizeli teknik direktörler haklarını iyi kullanamadı. Çevik maalesef başarılı olamadı'' dedi.

Çaykur Rizespor'da her yıl hoca değişikliği yaşandığını ifade eden Yardımcı, ''Biz bu yıl böyle bir değişikliğe gitmek istemiyorduk. Ancak, başarısızlık sonrası hocamız ve ekibinin bu yönde bir tercihi oldu. Rize'nin kaderi bu ve artık yeni hoca arayışımıza başlayacağız. İstanbul'da yönetim kurulu olarak biraraya gelerek çeşitli isimler üzerinde değerlendirmeler yapacağız'' diye konuştu.

Kulübün ekonomik anlamda yükünü hafifletmeye çalıştıklarını da anlatan Yardımcı, şöyle devam etti: ''Elbette ekonomik anlamda istikrarlı bir gidiş yakaladığımız dönemde bu değişikliğin olumsuz etkileri olacaktır. Ancak Çaykur Rizespor teknik direktörsüz kalacak değildir. Yönetim kurulumuz görev yapmak istediği isimler üzerinde fikir alış verişinde bulunacaktır. Öncelikle, Çaykur Rizespor'da görev yapmamış teknik direktör ile çalışmak istiyoruz. Çaykur Rizespor'a en iyisini bulmak için çaba harcayacağız.''

Geçmişten kalan borçları nedeniyle, bu yıl birçok alanda tasarrufa giden ve geçen yıl 24 milyon lira olan borcunu 9 milyon liraya kadar indiren yeşil-mavili ekibi, yeni teknik direktör belirleninceye kadar alt yapı antrenörlerinin çalıştıracağı belirtildi.

Etiketler :