Bunlarda Danıştay'a Destek Verenler

Bunlarda Danıştay'a Destek Verenler

Danıştay'a kamuoyunda büyük tepki gelirken, Ergenekon'un arka bahçesinden karara destek geldi.

İstanbul Barosu'nun YÖK'ün yeni kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı davanın Danıştay tarafından kabul edilerek, ikinci kez iptal etmesine kamuoyunda büyük tepki gelirken, Ergenekon'un arka bahçesinden karara destek geldi.

 ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

İP: “BARO VE DANIŞTAY'I DEVRİMLERE SAHİP ÇIKTIKLARI İÇİN KUTLUYORUZ”

Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın takdir hakkını kullanarak kapatma davası açmadığı Genel Başkanı ve 7 yöneticisi Ergenekon Davası kapsamında terör örgütü kurmakla suçlanan İşçi Partisi'nin Ankara İl Başkanı Sefa Koçoğlu, karara sevindiklerini açıkladı. İstanbul Barosunun Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkarak Danıştay'a başvurduğunu öne süren Koçoğlu, “Danıştay'da Baronun başvurusunu dikkate alarak ve cumhuriyet ilkelerine sahip çıkarak ‘YÖK'e dur' dedi. Katsayı hakkında girişimde bulunan İstanbul Barosunu ve karara imza atan Danıştay'ı kutluyoruz. Cumhuriyetin kuralları var. Bu kurallara uyulması tek çaredir” dedi.

TGB: “KARARI DESTEKLİYORUZ”

Ergenekon kapsamında yapılan her operasyon sonrasında adliye önlerinde provokatif eylemler gerçekleştirerek gözaltına alınanlara destek veren Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Osman Yılmaz'da, İstanbul Barosunun ve Danıştay'ın kararını isabetli bulduğunu belirtti. YÖK'ün katsayı düzenlemesine karşı olduklarını açıklayan Yılmaz, “YÖK, İmam Hatipliler için bir adım atmıştır ve Danıştay buna geçit vermemiştir. İmam Hatiplilere ayrıcalık kazandırılmaya çalışılıyor. Bu kesinlikle doğru değildir. Bu yanlışı engellemek için hukuktan yana olan İstanbul Barosu avukatlarının attığı adımı ve Danıştay'ın kararını destekliyorum” diye konuştu.

EĞİTİM-İŞ: “DANIŞTAY CUMHURİYETİMİZİN YÜZ AKIDIR”

Başörtüsü karşıtlığı ve Cumhuriyet Mitinglerinde en ön safta yer almaları ile tanılan Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ise Danıştay'ın değil YÖK'ün attığı adımı ideolojik olarak değerlendirdi. Danıştay'ın kararını yerinde bulduğunu vurgulayan Adıbelli, “Danıştay katsayı değişikliğine izin vermemesi yerinde ve doğru karardır. Danıştay ısrarla YÖK'ün yanlışını ortaya çıkartsa da YÖK ideolojik davranarak direniyor. Danıştay gibi Cumhuriyetimizin yüz akı kurumlarının koruması altında bulunan hukuk devleti ideolojik oyunları bozmaya devam edecektir” dedi.

ADD: “DANIŞTAY CUMHURİYET'İ KORUYOR”

Ergenekon Sanığı Şener Eruygur'un başkanlığını yaptığı ADD Silivri Temsilcisi İlhan Uygun da cumhuriyete karşı aykırı işlerin yapıldığını savunarak, “Bu işlere Danıştay geçit vermiyor. YÖK ve AKP kendi başlarına hareket etmeye ve cumhuriyet sistemine aykırı işlere devam ettikçe benzer gelişmeler yaşanacaktır” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :