Camiye molotof kokteylli saldırı yapıldı

Camiye molotof kokteylli saldırı yapıldı

VİYANA- Avusturya'da camiye molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

Avrupa ve Avusturya'da son dönemde artan Türk kuruluşlarına yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Avusturya'nın Tirol eyaleti Kufstein şehrinde faaliyet gösteren Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) camiine cumartesi gecesi kimliği belirsiz kişiler tarafından Molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

ATİB Kufstein Camii Dernek Yönetim Başkanı Necati Çatalkaya, olay sırasında kimsenin camide bulunmadığını, durumu dün sabah namazı için camiye geldiklerinde fark ettiklerini ifade etti. Saldırının bilinçli ve planlanmış olarak yapıldığını söyleyen Çatalkaya, caminin iki kapısının da molotofkokteyli ile ateşe verilmeye çalışıldığını belirtti. Ancak geldiklerinde yangının sönmüş olduğunu ifade eden dernek yöneticisi, yerlerde cam ve şişe kırıkları gördüklerini söyledi. Durumu fark ettikleri anda Kufstein Polisine durumu bildiren cami cemaati, caminin yaklaşık yirmi yıldır Kufstein'da faaliyet gösterdiğini ve böyle bir durumla ilk kez karşı karşıya kaldıklarını ifade ettiler.

Yetkililer olay yerinde gerekli incelemeyi yapıp tutanak tutarak, saldırı hakkında araştırmaya başladıklarını belirttiler. Çatalkaya, olası bir başka saldırı için camiye kamera taktırarak, güvenlik tedbiri almayı düşündüklerini söyleyerek, asıl güvenliğin Kufstein Polisi tarafından sağlanacağının altını çizdi.

CİHAN

Etiketler :