ÇEKAT FARKI

ÇEKAT FARKI

Gazi İİBF 100. Yıl Kültür Merkezi, ÇEKAT’ın düzenlediği önemli bir seminere ev sahipliği yaptı.

KPSS, KPDS, ALES, ÜDS gibi sınavlar üniversite öğrencilerinin kariyer basamaklarında önemli bir yer teşkil ediyor. Fakat bazı öğrenciler ileride karşılaşacakları bu sınavlar hakkında yeterli bilgiye sahip değil. Üniversite öğrencilerini bu sınavlar hakkında bilinçlendirmek ve mezun olunca yaşayacakları sıkıntıları en aza indirmek için Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde önemli bir seminer düzenlendi. Kısa adı ÇEKAT olan Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu’nun düzenlediği Kariyer Semineri yoğun bir katılıma ve renkli görüntülere sahne oldu.

 YDS Akademi ve PEGEM Akademi’nin destek verdiği ÇEKAT Kariyer Semineri 14.12.2012 tarihinde Gazi İİBF 100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Seminerde söz alan konuşmacılar sınavların içeriği, puan türlerinin etkileri, soru çözüm teknikleri, hangi alanlara ağırlık verilmesi gerektiği ve yurtdışı eğitimi konularında öğrencilere faydalı bilgiler sundu. Sunumların ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan konuşmacılar tereddüt yaşayan öğrencilere sınavların püf noktalarını aktardı.

 Seminere katılan öğrenciler arasında yapılan çekiliş sonucu ücretsiz KPDS seti, genel İngilizce bursu, ücretsiz KPSS seti, KPSS A Grubu kursu, ALES kursu gibi çeşitli ödüller dağıtıldı. Tamamen ücretsiz olan ÇEKAT Kariyer Semineri'ne katılan öğrenciler kafalarındaki soru işaretlerinden arınmış olarak salondan ayrıldı. Daha önce de birçok yararlı etkinliğe imza atan ÇEKAT, Gazi Üniversitesi'nin en faal öğrenci topluluklarından birisi olarak biliniyor 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.