Cihan muhabiri, helikoptere alınmadı

Cihan muhabiri, helikoptere alınmadı

Genelkurmay'ın olağan bilgilendirme toplantısında dağ başında akreditasyona hiç değinilmedi.


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazanın meydana geldiği yerde çekim yapan Cihan Haber Ajansı Muhabiri Lütfi Akyurt'un donma riski bulunmasına rağmen askeri helikoptere alınmaması hadisesinde yetkililerin suskunluğu sürüyor.

Genelkurmay, bugünkü bilgilendirme toplantısında da bir değerlendirme yapmadı. Toplantıda, basın mensuplarından soru da alınmayınca konu gündeme gelmedi.

Olumsuz hava şartlarının hüküm sürdüğü kaza bölgesinde çekim yapan Doğan Haber Ajansı muhabiri askeri helikoptere alınmıştı. Cihan muhabiri ise hangi kurumdan olduğu sorusuna cevap verince bir komutanının '"Sivilleri almıyoruz" denilerek helikoptere binememiş ve 2.5 saatlik yolu yürüyerek tamamlamıştı.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Dairesi Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Karargahı'nda haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Gürak, kamuoyunun garip bulduğu ve tartıştığı dağ başında bırakılma konusuna girmedi. Harp Akademileri'ndeki açıklamaları ile ilgi uyandıran Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un medya temsilcileriyle 29 Nisan Çarşamba günü bir araya geleceğini bildirdi. Toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele konusunda bilgi veren Gürak, muhabire dağ başında uygulanan akreditasyona ise hiç değinmeyerek toplantıda soru da almadı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :