Çirkin planından vazgeçti

Çirkin planından vazgeçti

11 Eylül'de Kuran'ı Kerim'in kopyasını yakacağını açıklayan rahip, planından vazgeçtiğini söyledi.

ABD'de 11 Eylül 2001'de düzenlenen saldırılarıda ölenleri anma törenleri çerçevesinde Kuran-ı Kerim'in kopyasını yakacağını açıklayarak Dünyayı ayağa kaldıran provokatör Rahip Terry Jones, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Ticaret Merkezi İkiz Gökdelenleri'nin bulunduğu, ''Sıfır Noktası'' olarak adlandırılan bölge yakınında inşa edilmesi planlanan caminin başka bir yerde yapılması sözünü aldıktan sonra planından vazgeçtiğini belirtti.

 

Açıklama İslam dünyasının ve kutsiyet hassasiyeti bulunan farklı din mensuplarını sevindirse de rahip Jones'un aldığı söz tüm Müslümanları üzdü.

 

İslam düşmanı Rahip Geçen yıl da insanlara üzerinde “İslam Şeytandır” yazılı tişörtler dağıtıp, yaklaşık 50 kişilik cemaatin geldiği kilisesinin bahçesine aynı yönde pankart asmıştı.

 

 ABD’nin Florida eyaletinde 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde Kur’an-ı Kerim’in bir kopyasını yakma girişiminde bulunacağını açıklayan rahibe, ABD yönetimi, yerel makamlar ve diğer kiliseler karşı çıkmıştı. İslam dünyasından ise rahibe büyük öfke yükselmişti.

 

Ajanslar-habername

Etiketler :