Çocuklar, Yetişkin Dünyasından Korunmalı

Çocuklar, Yetişkin Dünyasından Korunmalı

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Çocukların, Sosyal, Ekonomik ve Politik Anlamda Yetişkinler Dünyasına Özgü Bütün Yanlışlık ve Yoksulluklardan Mümkün Olduğu Ölçüde Korunması Gerektiğini Bildirdi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, çocukların, sosyal, ekonomik ve politik anlamda yetişkinler dünyasına özgü bütün yanlışlık ve yoksulluklardan mümkün olduğu ölçüde korunması gerektiğini bildirdi.

Her yıl ekim ayının ilk pazartesine gününe denk gelen Dünya Çocuk Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bir ülkedeki çocuğun durumunu, içinde yaşadığı toplumun koşullarından bağımsız olarak değerlendirmenin mümkün olmadığına işaret eden Çubukçu, her toplumun geleceği olarak düşünülen çocukların da toplumun diğer fertleriyle aynı şartlarda yaşamak durumunda olduğuna işaret etti.

Çubukçu, bu çerçevede, Dünya Çocuk Günü'nün, "çocuklar arasında ortak duygu ve dilin oluşması,çocukların daha iyi şartlarde yetiştirilip geleceğe hazırlanması, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin gerçekleşmesinin sağlanması" amacını taşıdığını ifade etti.

Dünya Çocuk Günü'nün yanısıra 20 Kasımın da Çocuk Hakları Günü olarak kutlandığını anımsatan Çubukçu, mesajını, "Ülkemiz tarafından da imzalanmış olan Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin ilke ve hükümlerinin toplumun tüm kesimlerinde çocuklar ve yetişkinler tarafından öğrenilerek hayata geçirilmesini dilerim." diye tamamladı.





sondakika