D.Drogba: Yeni bir sayfa Açtim

D.Drogba: Yeni bir sayfa Açtim

Florya Metin Oktay Tesislerinde kendisine sorulan soruları yanıtlayan ve kısa bir açıklamada bulunan Drogba, Galatasaray'a gelmekle yeni bir sayfa açtığını belirtti.

 

Galatasaray, transferi tüm dünyada yankı uyandıran yıldız futbolcu Didier Drogba’ya sonunda kavuştu.
 
Afrika Uluslar Kupası'nda, Fildişi Sahili Milli Takımı'nın formasını giyen Didier Drogba, takımıturnuvadan elendikten sonra ülkesine dönmüş, oradan Londra'ya geçmişti.
 
Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül, Başkan Aysal’ın Danışmanı Bülent Tulun ve Menajer Ceylan Çalışkan, Drogba'yı almak için özel uçakla İngiltere'ye gitti.
 
Galatasarayyöneticiler ve Drogba’nın içinde bulunduğu uçak, öğle saatlerinde Londra’dan havalandı. Drogba’yı taşıyan uçak, saat 17.30 sıralarında İstanbul’a indi.
 
HAVALİMANINDA İZDİHAM
Efsanefutbolcuyu saatlerdir havaalanında bekleyen bine yakın taraftar, yıldız futbolcu lehine tezahüratlarda bulundu.
 
Boynunda sarı-kırmızılı atkıyla kapıdan çıkan Drogba, taraftarları selamladı.
 
Taraftarlar da Drogba'ya ulaşabilmek ve fotoğraf çekebilmek için birbirleriyle yarıştı.
 
TERİM'LE TANIŞACAK
Drogba'nın önümüzdeki dakikalarda Florya'daki Metin Oktay Tesisleri'ne geçmesi bekleniyor.
 
Didier Drogba burada Teknik Direktör Fatih Terim'le bir araya gelecek.
 
G.SARAY'A MALİYETİ
Galatasaray'ın 1,5 sezon için 6 milyon Euro garanti ücret, 4 milyon Euro imza ücreti ve maç başı 15 bin Euro’ya anlaştığı Fildişi Sahilli yıldız oyuncunun, 9 Şubat Cumartesi günü sağlık kontrolünden geçeceği ifade edildi.
 
Öte yandan, Drogba'nın eski kulübü Shanghai Shenhua ile ilgili alacak davası da FIFA’da sürüyor.
 
GÖRKEMLİ KARİYER
Fildişi Sahili'nde 11 Mart 1978'de doğan Didier Drogba, kariyerinde Avrupa'da önemli başarılar elde etti.
 
Fransa'da Levallois Kulübü'nde kariyerine başlayan Drogba, 1997 yılında bu ülkenin ikinci lig takımlarından Le Mans'a transfer oldu. 1997 yılında ilk profesyonel kontratını imzalayan Drogba, 1998 yılında Fransa 1. Lig ekiplerinden Guingamp'a geçti.
 
İlk sezonunda bu takımda istediği başarıyı yakalayamayan yıldız oyuncu, ikinci sezonunda ise önemli başarılar elde etti. 2002–2003 sezonunda ligde 34 maçta 17 gol, Fransa Kupası'da 3 maçta 4 gol atan yetenekli oyuncu, Fransa'nın önemli takımlarından Olympique Marsilya'ya transfer oldu.
 
Tecrübeli oyuncu, Olympique Marsilya formasıyla ligde 35 maçta attığı 19 golle ve UEFA Şampiyonlar Ligi ile Fransa Kupası'nda attığı gollerle ''yılın futbolcusu'' seçildi.
 
Olympique Marsilya'da gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çeken tecrübeli futbolcu, Fransa'dan sonra kariyerine İngiltere'nin Chelsea kulübünde devam etti.
 
İngiliz ekibiyle gollerine devam eden Drogba, 2006-2007 sezonunda Premier Lig'in ''gol kralı'' oldu. Bu sezonda ligde 20 gol atan Didier Drogba, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6, FA Cup'ta 3, Lig Kupası'nda 4 gol buldu.
 
Toplam 60 maçta 33 gol kaydeden yıldız oyuncu, Chelsea tarihinde 1984–1985 sezonunda Kerry Dixon'ın ardından 30 gol barajını geçen ilk isim unvanını aldı.
 
Sakatlığı nedeniyle zaman zaman Chelsea formasından uzak kalan tecrübeli golcü, İtalyan teknik direktör Carlo Ancelotti'nin görev yaptığı dönemde 32 maçta 29 gol atarak, bir kez daha gol krallığını elde etti.
 
Chelsea'deki kariyerinin ardından Çin Süper Lig takımlarından Shanghai Shenhua takımına geçen Drogba, burada Chelsea'de beraber top koşturduğu Nicolas Anelka ile beraber oynadı.
 
BAŞARILARI
Drogba'nın kariyeri boyunca aldığı ödül ve unvanlar şöyle:
 
UEFA Kupası Gol Kralı: 2003-2004
Premier Lig Altın Ayakkabı: 2007, 2010
Afrika Uluslar Kupası Gol Kralı: 2012
Afrika'da Yılın Futbolcusu: 2006, 2009
Fildişi Sahili Yılın Oyuncusu: 2007, 2012
BBC-Afrika'da Yılın Oyuncusu: 2009
Chelsea Yılın Oyuncusu: 2010
Time Dergisi Top 100: 2010
UEFA Şampiyonlar Ligi Finali Maçın Adamı: 2012
 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.