Danimarka'dan Roj TV'ye darbe

Danimarka'dan Roj TV'ye darbe

Danimarka'da 6 yıl süren soruşturma sürecinin ardından açılan ROJ TV davasının iddianamesi hazırlandı.

Savcılık iddianamede ROJ TV'nin yayıncı kuruluşu olan Mezopotamya Yayıncılık'ın kapatılıp mal varlıklarına el konulması istedi.

İddianamede, Roj Tv'nın yayınladığı bazı programlarla insanlarıterörörgütü PKK'ya katılmaya teşvik ettiğini ifade ediliyor. Roj TV'de terör örgütü PKK'nın katıldığı bazı çatışmaların gösterildiğinin belirtildiği iddianamede, ayrıca yapılan bazı röportajlarla terör örgütü PKK'ya katılımın teşvik edildiği ifade ediliyor.

İddianameyi mahkeme yönetimine sunan savcılık, Roj TV'nin yayıncı kuruluşu olan Mezopotamya Yayıncılığın kapatılmasını ve bütün mal varlığına el konulmasını istedi. Savcılığın iddianamesinde Roj TV soruşturmasının açılmasından bu yana Türk yetkililer tarafından Danimarka'ya gönderilen belgelerin yer aldığı öğrenildi.Türkiyesoruşturmanın açılmasından sonra Roj TV ile terör örgütü PKK arasındaki bağlantıyı gösteren 26 dosyayı soruşturmayı yürüten Danimarkalı yetkililere vermişti.

Diğer taraftan geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya attığı iddialarla Danimarka gündeminde büyük bir yankı yapan Roj TV'nin eski müdürü Manoucher Zonoozi'nin iddialarının savcılık tarafından hazırlanan iddianamede yer almadığı öğrenildi.

Savcılığın iddianameyi mahkemeye sunmasının ardından ROJ TV yönetiminin davaya itiraz ettiği öğrenildi. Ancak edinilen bilgilere göre, söz konusu itirazın açılan dava ile ve iddianame ile doğrudan bir ilişkisi yok. Mahkeme 19 Ekimde görülecek bir davada Roj TV'nin itirazını değerlendirecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :