Davutoğlu ve Erdoğan arasındaki 7 benzerlik!

Davutoğlu ve Erdoğan arasındaki 7 benzerlik!

Aynı gün doğdular! İkisi de Fenerbahçeli...! İkisi de gençliğinde futbolla ilgilendi! Davutoğlu ve Erdoğan arasındaki muhteşem 7 benzerlik...

Türkiye'nin 25. Başbakanı ve Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan MYK sonrası Türkiye'nin 26. Başbakanlığı ve AK Parti Genel Başkanlığı için Ahmet Davutoğlu'nun aday olacağını açıkladı.

Yıllardır süregelen dostlukları olduğu bilinen Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu, şu anda Türkiye'nin iki ayrı Başbakanı... İkisi de AK Parti'ye gönül verdi ve daha bilinmeyen pek çok ortak özellikleri var.

İşte Davutoğlu ve Erdoğan arasındaki muhteşem 7 benzerlik:

1 - AYNI GÜN DOĞDULAR!

Türkiye'nin 25. Başbakanı ve Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat 1954'te, İstanbul / Kasımpaşa'da dünyaya gelirken, Türkiye'nin 26. Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu ise Erdoğan'dan tam 5 yıl sonra, aynı günde Konya'da dünyaya geldi. (d. 26 Şubat 1959)

2 - İKİSİ DE TAŞRADA DÜNYAYA GELDİ



Recep Tayyip Erdoğan Kasımpaşa'da, Ahmet Davutoğlu ise Konya'da Toroslar’ın zirvesindeki Taşkent adlı bir kasabada dünyaya geldi. 25. ve 26. Başbakan olarak adlarını tarihe yazdıran bu iki devlet adamı, hayata zorlu şartlar altında başlamışlardı.

3 - İKİSİ DE YATILI OKULDA OKUDU

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde öğrenim gören Davutoğlu, henüz 12 yaşındayken yatılı okula girmişti. Babasından haftada 2,5 TL harçlık alan Erdoğan'ın da öğrenim görmesi için yatılı okula gönderilmişti.

4 - İKİSİ DE EDEBİYAT TUTKUNU

Şiirseverliği ile tanınan Recep Tayyip Erdoğan, henüz öğrencilik yıllarında edebiyata ilgisini belli etmiş, Yeşilay ve Türk Milli Talebe Birliği'nin düzenlediği şiir yarışmalarına, liseler arası münazaralara ve kompozisyon yarışmalarına katılmıştı. Kabataş Erkek Lisesi'nde öğrenim gören Ahmet Davutoğlu ise; yatılı okula 12 yaşında girdiği ilk günlerden itibaren klasikler ile yüzyüze gelmişti. Diğer öğrenciler gibi o da hemen Kafka’yı, Goethe’yi okumaya başlamıştı. Berthold Brecht’in eserlerini tanımıştı. Kitaplarda yeni bir dünya bulmuştu. İki cepheli bir yüzleşmeydi yaşadığı. Batı kültürünün temel eserlerini okumakla kalmıyor, Türk öğretmenlerinin teşvikiyle Türk edebiyatını hatmediyordu. Ahmet Hamdi’den Fuzuli’ye, Farabi’den Ahmet Cevdet’e kadar eserleriyle tanışmadığı isim kalmamıştı. Bu sayede, kariyerinin ilerleyen dönemlerinde yazdığı kitaplarla edebiyat geçmişinden yararlanacaktı.

5 - GENÇLİKLERİNDE FUTBOLLA İLGİLENDİ

Öğrenim yıllarında eğlenmeye, gezmeye pek zaman ayırmayan Davutoğlu, Mustafa Çam, Murat Ülker, Aydın Babuna ve Engin Işıksal’ın da aralarında bulunduğu sınıf arkadaşlarıyla futbol oynardı. Arkadaşları onun iyi bir futbolcu olduğunu söylerlerdi.
Siyasi kariyerinden önce profesyonel futbol hayatı olduğu bilinen Recep Tayyip Erdoğan ise; 15 yaşındayken Camialtı Spor Kulübü'nden transfer teklifi alarak bu kulüpte spor etkinliklerine katıldı, daha sonra ise İ.E.T.T'ye transfer oldu. 1976 yılında İ.E.T.T futbol takımı İstanbul şampiyonu oldu. 12 Eylül 1980 sonrası İ.E.T.T’den ayrılmak zorunda kaldı. Ve 16 senelik futbol hayatını noktalamış oldu.





6 - İKİSİ DE FENERBAHÇE'Yİ TUTUYOR

Gençliklerinde futbolla yakından ilgilenen 25. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 26. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun spor kulübü tercihleri de aynı! İkisi de Fenerbahçe'yi tutuyor.



7 - İKİSİ DE İSTANBUL TUTKUNU

Kabataş Erkek Lisesi'nde okuduğu dönemde en büyük zevki İstanbul'u dolaşmak olan Ahmet Davutoğlu, Fatih’ten Sultanahmet’e kadar yürümekten büyük bir haz alıyordu. Tarihe ve mimariye olan merakı İstanbul'a büyük ilgi duymasını sağlıyor, karakterinin şekillenmesinde etkili oluyordu.

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise; cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yaptığı büyük İstanbul mitinginde, "Allah takdir ederse doğduğum bu şehirde vefat etmek, hiç olmazsa bu şehre defnedilmek benim en büyük arzum ve en büyük vasiyetimdir" diyerek İstanbul'a olan sevgisini ifade etmişti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.