Demokrat Parti'de Çiller sesleri

Demokrat Parti'de Çiller sesleri

Hüsamettin Cindoruk'un Haberal'ın genel başkan adaylığını gündeme getirmesi Çiller taraftarlarını harekete geçirdi.

Meclis'te, 19-20. dönemde milletvekilliği yapan Tevfik Diker, DP'yi TBMM'ye taşıyacak tek liderin eski Başbakan ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller olacağını söyledi.

12 Eylül'de yapılan referandumda yüzde 58 'evet' çıkmasının 'hayır' cephesinde deprem etkisi yaptığını savunan Diker, yeni arayışların başladığını ifade etti. Kasım ayında yapılması gereken DP Büyük Kongresi öncesi bazı odakların şimdiden yeni genel başkan isimlerini dillendirmeye başladığını ifade eden Diker, DP'de herkesin 'Hüsamettin Cindoruk ve Mesut Yılmaz'la bir yere varılamayacağı' gerçeğini kabul ettiğini söyledi. Çünkü Cindoruk'un parti tabanına göre emanetçi, statükocu ve bir bölen olduğunu ifade eden Diker, ayrıca, Cindoruk'un, Ergenekon'un avukatlığına soyunmuş bir hayırcı olduğunu belirtti.

Mesut Yılmaz'ın da iyi bir hayırcı olduğunu ve memleketinde hemşehrilerinin bile onu terk ettiğine dikkat çeken Diker, şöyle devam etti: "DP GİK Üyesi Orhan Keçeli, Ergenekon davası tutuklu sanığı Mehmet Haberal için 'DP'yi uçurur' diyerek adres göstermiştir. Keçeli, Haberal için bir destek adresi de göstermekte ve Güniz Sokağı yani 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e bir gönderme yapmaktadır. Bilinen bir gerçek Haberal'ın durumu henüz netleşmemiştir. Dava devam etmektedir. Tutukluluk halinin hükümlü haline gelmesi durumunda aktif siyasi hayatının tamamen bitmesi bile söz konusudur.

Kulislerde, muhtemel DP lideri olarak adları geçen TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, DP'de genel başkanlık yarışına katılacaklarına şahsen ben inanmıyorum. Genel Başkan adayları arasında adı geçen CHP Milletvekili İlhan Kesici konusuna gelince; bana göre Kesici, merkez sağdaki liderlik şansını CHP'ye gittiği gün bitirdi. Kesici, hayırcı cephenin baş rolünde oynayan CHP'nin içinde evetçi olarak yer alsaydı şansı yeniden olabilirdi. Bu konuda bir tek beyanı bile çıkmadı. Aksine TV ekranlarında her gün Ergenekon'un avukatlığına soyuna CHP eski liderinin sağında poz verdi. Bunlardan başka önemli bir diğer faktör ise Kesici'nin Demirel ailesinin damadı olmasına rağmen, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Kesici'ye destek vermemesidir."

"KURTAR BİZİ ANA"

Eski Genel Başkan Süleyman Soylu'yu da DP başkanlık yarışında yok saymamak gerektiğinin altını çizen Diker, Soylu'nun referandum sürecinde sergilediği performans ve tutumunun tabanda kabul gördüğünü söyledi.

DP'yi TBMM'ye taşıyacak tek liderin, eski Başbakan ve DYP Genel Başkanı Prof. Dr. Tansu Çiller olduğunu iddia eden Diker, "Çiller, kırsalda yaşayan çiftçilerin, köylülerin ve ülkemizin dört bir köşesinde yaşayan terörle mücadelede başarı isteyen vatandaşların umududur. DP'nin Başkanlık Divanı'ndan GİK'e kadar, tüm il ve ilçe teşkilatları da bu gerçeği görmektedirler. DP'lilerin yapacağı tek şey Çiller'in tek aday olarak büyük kongre salonuna girmesini sağlamaktır. Aksi takdirde kim genel başkan olursa olsun DP, milletvekili genel seçimlerinde hüsrana uğrayacaktır. DYP'yi, yani Kırat'ı 1991'de 'Kurtar Bizi Baba' diyerek iktidara taşımıştık. Tarih tekerrür ediyor, bu kez de 'Kurtar Bizi Ana' diyerek Kırat'ı şahlandırmak mümkündür. Yapılması gereken tek şey, eteklerdeki taşları dökmek ve kişisel hırsları ve kinleri bir kenara bırakmaktır." diye konuştu

Etiketler :