Destici'nin 'utanıyorum' dediği siyasiler

Destici'nin 'utanıyorum' dediği siyasiler

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 29 Ekim törenlerinde meydana gelen tartışmalarla ilgili "Hala bu ülkede darbeden ve darbeciden medet uman siyasetçilerin olması gerçekten bir siyasi partinin genel başkanı olarak beni utandırıyor." dedi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 2. Niğde Günleri programına katılan BBP Genel Başkanı Destici, gündemdeki bazı konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Destici, hala bu ülkede darbeden ve darbeciden medet uman siyasetçilerin olmasının bir siyasi partinin genel başkanı olarak kendisini utandırdığını söyledi.

"BAŞBAKANIMIZ GEREKENİ YAPACAĞIZ DEMİŞTİ"

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı diye BDP'ye de atıfta bulunan Destici, şöyle konuştu: "PKK'nın siyasi uzantısı partinin genel başkanı 'hayatı durdurun' talimatı veriyor. Okullar taşlanıyor, okullar yakılıyor, üniversiteler basılıyor, bu kimin talimatı ile oluyor? Sözde bir siyasi partinin talimatı ile oluyor. Ben var olan hukuku yeterli görmüyorum, ama var olan hukukun da uygulanmaması beni ziyadesi ile üzüyor ve kahrediyor. Bakın PKK'lılar ile sarmaş dolaş olan milletvekilleri ile ilgili fezleke hazırlandı. Şimdi Meclis'e gönderilecek, bakalım akıbetini göreceğiz. Sayın Başbakanımız. Meclis açılmadan önce, 'Meclis açılınca gereğini yapacağız' demişti. Biz BBP olarak milletimiz adına bunun gereğinin yapılmasını bekliyoruz."

"BÜYÜKŞEHİR KANUNU'NUN TÜRKİYE İÇİN HAYIRLI OLACAĞINA İNANMIYORUM"

TBMM'ye getirilen Büyükşehir Kanunu'na da değinen Destici, "Benim anlamadığım bir şey var" diyerek, sistemin çarpıklığından söz etti. Destici, sözlerine şöyle devam etti: "Yerel seçimler 6 ay sonra mı yapılsın, 6 önce mi yapılsın tartışması yapılıyor. Bunun çok da önemli olduğunu düşünmüyorum, ha 6 ay sonra yapılır ha 6 önce yapılır. Ama bunun için anayasa değişikliği gerekiyor. Fakat Türkiye'nin 700 yıllık idari yapısını değiştirecek bir kanun tasarısı hazırlanıyor. Bunun için ne anayasa değişikliği, ne gizli oy ne de referandum gerekiyor. Ben bu yasaya karşı olduğumu daha önce söyledim. Sebeplerini de açıkladım, basın ve kamuoyu biliyor. AK Parti milletvekillerine, değerli kardeşlerime soruyorum: 'Bu yasa, bu kanun teklifi CHP'nin teklifi olsaydı, acaba evet derler miydi? Buna göre ellerini vicdanlarına koysunlar buna göre evet ya da hayır desinler. Çünkü ben bu yasanın Türkiye için hayırlı olacağını düşünmüyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.