Devlet okuluna ‘özel’ ödül

Devlet okuluna ‘özel’ ödül

Gelir seviyesi düşük vatandaşların yaşadığı ve çoğu Ankaralının yerini bile bilmediği İskitler’de bulunan okulun büyük başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Ödül Yönetmeliği doğrultusunda, 2009-2010 öğretim yılında Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma sonucu, başvuruda bulunan okul/kurum kategorisinde 118 okul arasında birinciliği Altındağ Yenituran İlköğretim Okulu elde etti.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Ödül Yönetmeliği doğrultusunda, 2009-2010 öğretim yılında Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma sonucu, başvuruda bulunan okul/kurum ve ekip kategorisinde il bazında dereceye girenler belirlendi. Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma sonucu, başvuruda bulunan okul/kurum kategorisinde 118 okul arasında birinciliği Altındağ Yenituran İlköğretim Okulu elde eti. Çok sayıda özel okulu geride bırakarak derece elde eden Yenituran İlköğretim Okulu’nun başarısı ilçede büyük sevinç ile karşılandı.

YENİ HEDEF TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Kurumları sürekli geliştirmeyi, düzenlemeyi, gözden geçirmeyi ve ölçmeyi hedefleyen Toplam Kalite Yönetimi sürecinde, Ankara’da 118 okul/kurum ve 193 ekip başvuruda bulundu. İlçeler bazında yapılan değerlendirmenin ardından 35 okul/kurum ve 51 ekip il değerlendirmesine kaldı. Bu kurum ve ekiplerin de değerlendirilmesiyle 10 okul/kurum ve 10 ekip saha ziyaretine hak kazandı. Son bir değerlendirme yapılarak, il derecesine girenler belirlendi. Bu değerlendirmeler sonucunda Türkiye genelinde yapılacak değerlendirmede Ankara’yı Altındağ İskitler Yenituran İlköğretim Okulu temsil edecek.

BU OKULA SAHİP ÇIKALIM

Gelir seviyesi düşük vatandaşların yaşadığı ve çoğu Ankaralının yerini bile bilmediği İskitler’de bulunan okulun Çankaya ve Yenimahalle gibi ilçeleri geride bırakarak ipi göğüslemesi de Altındağ’da büyük coşku meydana getirdi. Semt sakinleri ise daha şimdiden Türkiye birinciliği için okul yönetimiyle birlikte çalışmalara başladı. Okulun temel ihtiyaçlarını gidermek için başlatılan seferberliğe de kısa sürede çok sayıda işadamının destek vermesi bekleniyor.

-VAKİT‑

Etiketler :