DKAB Öğretmenleri Platformu

DKAB Öğretmenleri Platformu

DKAB Öğretmenleri Platformu, 10 – 16 Temmuz 2011 tarihleri arasında İstanbul dışında görev yapan DKAB öğretmenlerine yönelik yaz programları ‘nın 4.sünü Türkiye ’nin her bölgesinden gelen 100 ün üzerinde DKAB öğretmeni ile gerçekleştirdi.

DKAB Öğretmenleri Platformu, 10 – 16 Temmuz 2011 tarihleri arasında İstanbul dışında görev yapan DKAB öğretmenlerine yönelik yaz programları ‘nın 4.sünü Türkiye ’nin her bölgesinden gelen 100 ün üzerinde DKAB öğretmeni ile gerçekleştirdi.

Programa dâhil olan farklı yaşlarda, farklı tecrübelerde, lise ve ilköğretimde görev yapan Öğretmenlerimiz İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerini görme fırsatının yanında birbirleriyle tanışma imkânı da buldular. Bir hafta devam eden programda seminerler, geziler, sosyal etkinlikler ve interaktif toplantılar, atölye/grup çalışmaları yapıldı.

Seminer programları ile Öğretmenlerimiz mesleki gelişimlerine yönelik önemli katkılar sağladılar. Münir ARIKAN ile “Bilginin Bilge Elçileri” olmanın yollarını fark ederken, Muhammet YILMAZ ile “Etkili öğretmenlik ve öğrencilerle iletişim” üzerine tecrübelerini paylaştılar. Mustafa YILMAZ ile “DKAB Dersi Mikro Etkinlik Uygulamaları” konu odaklı etkinlik örneklerini bir arada görme ve diğer branşdaşlarıyla tecrübelerini paylaşma imkânı buldular.

Akşamları düzenlenen “İnteraktif Toplantılar” bölümünde DKAB öğretmenlerinin kendi çalışmalarını da paylaşma imkânı buldular.

Atölye çalışması üniteler üzerinde “ders işleniş örnekleri” hazırlayan öğretmenlerimizin ürettiklerini sunumu sırasında da renkli görüntüler yaşandı. Sınıfa ilahi söyleyerek giren öğretmenlerimizden, drama ve tiyatro uygulamalarını kullanan öğretmenlerimize kadar, gerçek bir sınıf havası oluşması için sıralarına oturan öğretmenlerimiz öğrencilik rollerini de iyi oynadılar.

Cuma akşamı yapılan kapanış programında tüm program süresince çekilen fotoğraflardan ve röportajlardan oluşan görüntüleri izlerken hüzünlenen öğretmenlerimiz kendi çalıştıkları bölgelerde DKAB Öğretmenleriyle çalışmalar başlatacaklarını belirttiler.

Program sonunda yapılan değerlendirmelerden, atölye çalışmalarının sene boyunca farklı ünite ve konularda hem İstanbul hem İstanbul dışında yapılması konusunda taleplerini dile getirdiler.

 16 Temmuz 2011 Cumartesi günü biten programımızda öğretmenlerimiz yeni dostluklarla, güzel hatıralarla ayrıldılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.