e-Arşiv fatura programı kullanım alanları nelerdir?

e-Arşiv fatura programı kullanım alanları nelerdir?

e-Arşiv fatura programı, belirli özelliklere sahip işletmeler için zorunlu hâle getirilir. Gelir İdaresi Bakanlığı tarafından belirlenen özellikleri taşıyan firmaların e-arşiv fatura programı kullanması zorunludur.

Bir işletmenin vergi mükellefi birine 1 gün içerisinde 4.400 TL ve üzeri fatura kesmesi durumunda e-arşiv fatura kullanması gerekir. Belirlenen fiyata KDV dahildir. Vergi mükellefi olmayan kişilere kesilen faturalarda ise 1 gün içerisinde KDV dahil 5.000 TL ve üzeri kesilen faturalar da e-arşiv fatura sistemi kullanılarak hazırlanmalıdır.

Belirlenen özellikleri taşıyan kişi ve işletmelerin e-arşiv fatura programı kullanmadığı tespit edildiğinde yasal yaptırımlar uygulanır. Herhangi bir problem yaşamamak için e-arşiv fatura programının kullanım alanlarını detaylı bir şekilde incelemeniz tavsiye edilir.

e-Arşiv fatura programı ne işe yarar?

Alışveriş sonrası düzenlenmesi gereken fatura gibi belgeler, elektronik ortamda hazırlanmaya başlanır. Elektronik ortamda hazırlanan faturalara, e-fatura denir. e-Faturalar müşteri ve işletmeler için oldukça avantajlı belgelerdir. e-Faturaların bir versiyonu olarak öne çıkan e-arşiv fatura programı, e-faturanın birçok kullanıcıya tek tıkla gönderilmesini sağlar. e-Arşiv fatura programı belgelerin pratik bir şekilde hazırlanıp düzenlenmesini sağlamanın yanı sıra gönderim ve arşivleme özelliğiyle de göze çarpar. e-Arşiv faturanın kullanılabilmesi için kişinin e-fatura kullanıcısı olmaması gerekir.

e-Arşiv faturanın kesilmesi alışverişin vergilendirilmesi, müşterinin tüketici haklarının korunması ve şirketin ilerleyen dönemlerde analiz yapabilmesi için son derece önemlidir. e-Arşiv faturanın kullanılması için alıcı ve satıcının belirli şartlara uygun olması gerekir. Fatura kesen şirketlerin her ay Gelir İdaresi Bakanlığı’na bildirimde bulunma zorunluluğu vardır.

e-Arşiv fatura programı kullanma avantajları nelerdir?

e-Arşiv fatura programının birçok farklı avantajı bulunur. Pratik bir kullanım imkânı tanıyan program, pek çok muhasebe yazılımı ile uyum içerisinde çalışır. Herhangi bir yazılım veya donanıma ihtiyaç duymadan çeşitli işlemlerin gerçekleştirilebildiği e-arşiv fatura programı sayesinde yaptığınız bütün işlemleri tek bir ekrandan görebilirsiniz.

Bilgisayar, tablet ve akıllı telefon gibi elektronik cihazlar aracılığıyla açabileceğiniz e-arşiv fatura sistemi, bulut tabanlı olması sayesinde zaman ve mekan fark etmeksizin her yerden kullanılabilir. İhtiyaç duyulan her an programa erişim sağlayarak görüntüleme, düzenleme, gönderme ve takip gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. e-arşiv fatura programı çoklu erişim özelliği sayesinde farklı cihazlardan kullanılabilir.

Faturaların arşivlenerek gerekli durumlarda kontrol edilmesi işletmeler için son derece önemlidir. Arşiv oluşturma sürecinde malzeme ve personel maliyeti oldukça artar. e-Arşiv fatura kolay kullanım olanağı sunan arayüzü ile dilediğiniz belgeyi 10 yıl boyunca muhafaza etmenizi sağlar.

Kargo, kağıt, mürekkep gibi masrafların azaltılmasına yardımcı olan sistem sayesinde saniyeler içerisinde fatura keserek tek tık ile müşteriye ulaştırabilirsiniz. Otomatik olarak güncellenen sistem manuel hata payını düşürerek ortaya çıkabilecek sorunların önlenmesini sağlar.

Kağıt israfını azaltan e-arşiv fatura programını kullanarak sürdürülebilirliğe katkıda bulunabilir ve doğa dostu bir yaklaşım izleyebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.